Sorin Oprescu promite o nouă variantă de infrastructură rutieră. Tunel de la autostrada București – Pitești (înainte de șoseaua de centură), până aproape de Lacul Morii. Este vorba de varianta subterană a proiectului Primăriei, elaborat prin 2008, care vizează o penetrație rutieră între Podul Ciurel și A1.
După apropae doi ani de mandat și mai multe declarații privind infrastructura rutieră, Sorin Oprescu vine cu o nouă idee.Penerația de la Podul Ciurel să nu se mai facă la sol, prin comuna Roșu, ci prin subteran, printr-un tunel a cărui lungime încă nu o cunoaște.
„Cetățenii din zonă pot să stea liniștiți. Am înțeles că se gândeau cu groază că intrăm cu exproprierile după ce trecem cu lucrarea de Șoseaua Virtuții. În condițiile în care cetățenii nu vor, cred că este mai înțelept să procedăm așa: Vom termina podul de la Ciurel. Anul acesta voi face și o altă licitație ca să fac un tunel ce ar putea avea o lungime cuprinsa între 7,8 și 14 kilometri, nici eu nu știu ce lungime va avea. Acest tunel va porni de la Podul Ciurel și va ajunge la Autostrada A1. Problema cu lungimea tunelului este că nu poti să-l bagi pe român, pe bucureștean, într-un tunel de 14 km. Este o problemă medicală. Acolo în tunel șoferii pot face atacuri de panică, nu poți să mergi cu copiii în mașină 14 km prin tunel, nu sunt obisnuiți. Astfel o să încercăm să îl facem mai scurt și o să ieșim cu el din subteran acolo unde am de expropriat 3 mp pe dreapta și 3 mp pe stânga, din pământuri, nu din case, și atunci nu se mai supără nimeni”, a declarat Sorin Oprescu într-un interviu acordat HotNews.
În ceea ce privește costurile construcției, Oprescu spune că aceasta va fi mai scum în comparație cu varianta la sol, însă nu va mai fi nevoie de exproprieri care atârnau mai mult în balanța cheltuielilor.
În varianta la sol, drumul expres pornea de la intersecția Virtuții cu Splaiul Independenței, mergea pe lângă Lacul Morii și stația de tratare a apei de la Roșu, traversa comuna Chiaja și ieșea la kilometrul 13 al autostrăzii, la nodul rutier către Ciorogârla.
Lucrările la acest drum expres au început în 2010 și au trenat din cauza finanțării slabe a proiectului. În urma licitației, lucrarea a fost atribuită consorțiului JV Bogl – Astaldi – Euroconstruct -Tehnologica și Proiect București. Termenul estimat pentru finalizare lucrării era de 35 luni. În aceste condiții drumul trebuia predat anul trecut. Costurile lucrării erau estimate la 138 milioane euro
Cetățeanul TV