Circulaţia pe al doilea pod al pasajului Mihai Bravu din Bucureşti, pe sensul de mers spre Piaţa Sudului, a fost deschisă după lucrări ce au durat aproape cinci luni.
Circulaţia pe al doilea pod al pasajului Mihai Bravu a fost deschisă după vizita edilului primarului Sorin Oprescu. Potrivit edilului șef, prin proiectul de infrastructură reprezentat de pasajul Mihai Bravu se închide inelul de circulaţie în partea de sud-est a oraşului.
Pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii are două poduri paralele, peste Splaiul Unirii și râul Dâmboviţa şi, respectiv, peste intersecţia Prelungirea Şos. Mihai Bravu – Calea Văcăreşti, fiecare cu un sens de mers şi două benzi. Primul pod, pe sensul Calea Văcăreşti-Mihai Bravu, are lungimea de 675,4 metri, iar al doilea, pe sensul Mihai Bravu-Calea Văcăreşti, are 687,7 metri. Lăţimea celor două poduri este de 7,8 metri.
Primul pod al noului pasaj Mihai Bravu – Splaiul Unirii din Capitală, care permite circulaţia dinspre Calea Văcăreşti (Piaţa Sudului) către Mihai Bravu, a fost inaugurat, tot în prezența lui Oprescu, la 1 iunie.
Potrivit municipalităţii, obiectivul general al proiectului este acela de a continua programul de optimizare a traficului cu posibilitatea realizării unui pasaj rutier suprateran prin care să se realizeze o legătură rutieră mai rapidă între Şoseaua Mihai Bravu şi Splaiul Unirii. Se urmăreşte, astfel, descongestionarea traficului din zona intersecţiei Şoseaua Mihai Bravu – Splaiul Unirii – Calea Văcăreşti.
Pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, Primăria Capitalei a atribuit asocierii italiene Astaldi Spa – Astalrom SA, prin licitaţie restrânsă accelerată, un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA.
Proiectul fusese început de Romstrade, firmă deţinută de Nelu Iordache, însă contractul cu aceasta a fost reziliat în decembrie 2012, după ce municipalitatea a plătit 37 de milioane de lei.
Citește și: Liniile de tramvai de pe Mihai Bravu și Văcărești, cavou pentru banii publici
Cetățeanul TV