Fostul șef al Unifarm, Adrian Ionel, a primit un an de închisoare cu suspendare, printr-o decizie a Curții de Apel București.
După procesul de fond, Tribunalul București l-a condamnat la aproape șapte ani de închisoare, cu executare. Andrei Ionel a fost trimis în judecată pentru fapte corupție comise în perioada pandemiei de coronavirus.
Fostul șef al Unifarm a fost condamnat, inițial, de Tribunalul București la aproape 7 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost redusă, definitive, de Curtea de Apel București, în conformitate cu deciziile Curții Constituționale privind termenele de prescripție. Adrian Ionel a scăpat cu un an de închisoare și, mai mult, executarea pedepsei a fost amânată cu doi ani.
Adrian Ionel a fost judecat și condamnat fapte de corupție care au avut legătură cu achizițiile companiei din timpul stării de urgență și de alertă. El a fost acuzat și condamnat pentru că ar fi cerut o mită de 760.000 de euro de la reprezentanţii unei firme. În schimbul banilor, directorul Unifarm a atribuit un contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus, respectiv 250.000 de combinezoane şi trei milioane de măşti chirurgicale.
Curtea de Apel București l-a achitat pe Adrian Ionel
Curtea de Apel București l-a achitat pe Adrian Ionel pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, pentru luare de mită și complicitate la trafic de influență. Judecătorii au stabiit că „fapta nu există” și au constatat încetarea procesului pentru infracțiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. În acest caz a intervenit prescripția.
Instanța a decis condamnarea fostului șef al Unifarm la un an de închisoare pentru instigare la fals intelectual, dar a decis să amâne aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte mai multe măsuri. El trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate. Trebuie să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa.
În al treilea rând trebuie să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea. De asemenea, trebuie să comunice schimbarea locului de muncă și informații de natură să permită verificarea mijloacelor sale de existenţă.
Cetățeanul TV