vineri, noiembrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăSubiecte fierbințiExclusiv. Cum vrea viceprimarul ilegal Pârvu să rămână în funcție: zice că...

Exclusiv. Cum vrea viceprimarul ilegal Pârvu să rămână în funcție: zice că s-a prescris fapta comisă

-

viceprimarul

Viceprimarul  Capitalei, Gabriel Pârvu, a dat în judecată Agenția Națională de Integritate (ANI) și Primăria Capitalei pe motiv că urmează să fie suspendat din funcțiile pe care deține.

Motivul: el vrea cu orice preț să rămână viceprimar al Capitalei. Gabriel Pârvu a trimis pe 30 octombrie o notificare Consiliului General al Capitalei și primarului Sorin Oprescu prin care îi anunță că a acționat în instanță Municipalitatea și ANI. El argumentează că, deși a fost condamnat de instanță ca fiind incompatibil, el ar avea dreptul să rămână atât ales general, cât și viceprimar. Pârvu susține că fapta s-a prescris, pentru că aleșii generali și Prefectura au închis ochii opt luni, perioadă care s-a scurs de când a dat instanța vedictul de incompatibilitate .

Mai mult, aleșii PSD, care dețin majoritatea în Consiliul General al Capitalei, îl mențin în funcție pe viceprimarul incompatibil și preferă să plătească amenda stabilită de ANI, de câte 2.000 de lei pe lună, pentru fiecare consilier  pentru că Pârvu nu este eliberat din funcție.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat în iulie 2013 că Gabriel Pîrvu a fost incompatibil în perioada 5 mai 2010 – 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator – membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti. Curtea de Apel Bucureşti a decis că Gabriel Pîrvu a fost în incompatibilitate, decizia devenind definitivă prin necontestare, la 26 martie 2014.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatu

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...