Numeroase greșeli s-au strecurat în comunicatul de presă al Spitalului Județean Vrancea care încearcă să se apere în contextul discuțiilor apărute după vizita electorală a Vioricăi Dăncilă la secția de nou născuți. Reprezentanții spitalului spun că „doamele ministru” nu aveau „semene de boală” și că mamele au fost bucuroase să participe la ședința foto în timp ce „copii” lor plângeau.
Continuă să curgă reacțiile după vizita electorală a fostului premier Viorica Dăncilă, împreună cu fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, la secția de Neonatologie a Spitalului Județean din Focșani. După ce Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă pentru a stabili dacă vizitatorii au respectat măsurile de protecție impuse la intrarea în secția pentru bebeluși, reprezentanții unității medicale au prezentat un punct de vedere. Cei de la spitalul vrâncean susțin că demnitarii care s-au fotografiat cu bebeluși în brațe au respectat regulile de igienă de bază și măsurile prevăzute în ghidul de izolare a unității medicale pentru vizitarea nou născutului.
„Din punct de vedere epidemiologic, la intrarea delegației în Secția Neonatologie s-au respectat regulile de igienă de bază și măsurile prevazute în ghidul de izolare a unității medicale pentru vizitare nou născutului, membrii delegației echipându-se și dezinfectâdu-se corespunzător. S-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic și niciun membru al delegației nu prezenta semene de boală. Vizita nu s-a efectuat în saloanele copiilor proaspăt născuți. Salonul în care s-au realizat fotografiile avea copii cu peste trei zile de viață, copii sănătoși, fără probleme de sănătate, care urmau să fie externați”, a anunțat Biroul de Presă al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani.
Reprezentanții spitalului au oferit și amănunte legate de organizarea evenimentului electoral: mamele au fost înștiințate de vizită și au fost bucuroase să participe la ședința foto. În plus, gestul demnitarilor care zâmbeau cu bebeluși plângând în brațe este văzut de cei de la spital drept o „reacție maternă umană”.
„Mamele copiilor din saloanele vizitate au fost înștiințate anterior de vizita delegației oficiale și li s-a cerut acordul pentru filmarea și fotografierea copiilor. Mămicilile nu au avut nicio obiecțiune, ba chiar s-au arătat încântate de faptul că doamele ministru au ridicat în brațe doi dintre copii care plângeau, considerând acest lucru ca fiind o reacție maternă umană”, scrie în comunicatul de presă al Spitalului Județean din Vrancea.
În încheiere, după ce prezintă investițiile realizate în interiorul spitalului, reprezentanții unității trag concluzia că „un simplu gest matern, de a lua un copil care plânge în brațe, gest care nu are legatură cu actul medical, nu trebuie să umbrească întreaga muncă a unității sanitare.”
Cetățeanul TV