Ministrul de Interne, Carmen Dan, spune că nu este în această funcţie pentru a-şi da demisia atunci când un poliţist judiciar ”dintr-o oricare secţie de poliţie din România” nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului.
Carmen Dan, ministrul de Interne, susţine că superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile trebuie ”să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele” în legătură cu dispariția lui Avraham Morgenstern, afaceristul condamnat la opt de închisoare.
Carmen Dan răspunde astfel solicitării deputatului PNL Ovidiu Raeţchi de a demisiona din cauza cirscumstanţelor dispariţiei omului de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat vineri la opt ani de închisoare.
Această precizare este făcută de Carmen Dan într-un P.S. la o postare pe Facebook în care vorbeşte despre mandatul său de ministru al Afacerilor Interne: ”Domnule Raeţchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile aşa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele”.
În postarea de pe pagina sa de Facebook, Carmen Dan menţionează că este ”un om pragmatic”, care crede cu tărie în sintagma potrivit căreia suntem consecinţa propriilor fapte. ”Spun asta pentru că, cel puţin mie, viaţa mi-a dovedit că suntem singurii responsabili pentru ceea ce ni se întâmplă. Exclud aici, desigur, evenimentele nefericite, cum ar fi bolile sau accidentele, deşi, şi aici, apare o notă relativă în discuţie”, completează ea.
Ministrul continuă: ”Există tendinţa de a ne încadra în celebrul triunghi victimă-salvator-agresor. Nu o spun eu, o spun cei care, ştiinţific vorbind, s-au aplecat asupra comportamentelor umane. Dacă realizezi că niciuna dintre cele trei poziţii nu este cea pe care trebuie să o ocupi, dacă te autoevaluezi într-o manieră corectă şi asumată, atunci constaţi că stările de neutralitate şi de echilibru între ce spui şi ce faci conduc către rezultatul dorit”.
Cetățeanul TV