Progresul tehnologic nu poate fi oprit, dar trebuie să ne gândim și la protecția locurilor de muncă și la pensionari, care fac parte din electoratul PSD și care vor o perioadă de tranziție, spune președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu,despre casele self-pay din supermarketuri.
CITEŞTE ŞI: Dîncu, lovitură la PNL: Abuz de putere!
Legat de casele self-pay din supermarketuri, Dîncu spune, la RFI, că „în primul rând, este vorba de progresul tehnologic, este vorba de o criză de civilizație aceasta, până la urmă, este o criză de creștere a unei civilizații. Nu putem opri progresul tehnologic și nu putem opri ca lucrurile să meargă în această direcție. Reacțiile politice sigur că sunt reacții de moment, unele dintre ele sunt interesante, au fost și în alte țări aceste dezbateri, pornesc de la faptul că avem o generație care este foarte slab pregătită din punct de vedere tehnic, sunt reacțiile pensionarilor, care fac parte din electoratul PSD, care vor o perioadă de tranziție, care se descurcă mai greu în aceste situații și este de înțeles acest lucru. Pe de altă parte, ca un partid social-democrat, urmărim și protecția locurilor de muncă și acesta este un lucru. Dar sigur că asta poate să ducă și la un populism pe care l-am văzut în spațiul public, în general. Partidele însă sunt obligate să reacționeze la aceste subiecte”.
PSD interesat de locuri de muncă bine plătite
Social-democratul precizează că „PSD este interesat mai degrabă pentru locuri de muncă bine plătite, munca de casier nu este neapărat un lucru foarte bun în acest moment, nu cred că se câștigă foarte mult. De aceea, credem că propunerile noastre din legea învățământului, legat de educația pe tot parcursul vieții, educația adulților trebuie să primească un loc foarte important în viitoarele două legi. În acest moment, nu există, există mai degrabă ca nume. Pe de altă parte, un alt lucru pe care trebuie să-l luăm în calcul cred că este cel al modalităților prin care sprijinim oamenii pentru schimbare, pentru a-și schimba mentalitatea și de aceea cred că ceea ce spunem acum nu este neapărat soluția pe termen lung, dar vom discuta, n-am discutat încă în partid aceste soluții, într-adevăr se invocă și unele practici europene, dar sunt doar încercări pe termen scurt de a aduce un pic de echilibru”.
În opinia sa, „discuția până la urmă în legătură cu supermarketurile este și următoarea: trebuie să îi sprijinim și pe micii comercianți, sunt sute de mii de familii în România, care își pierd locurile de muncă, pentru că toți ne ducem la supermarketuri. Trebuie să găsim soluții, să sprijinim și micile magazine, magazinele de familie din cartiere, din zonele locuite, pentru că aceasta este o soluție până la urmă și supermarketurile vor merge în continuare cu progresul tehnologic, probabil”.
Cetățeanul TV