duminică, noiembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăTensiuni suplimentare în PNL între echipa Cîțu și cea a lui Ludovic...

Tensiuni suplimentare în PNL între echipa Cîțu și cea a lui Ludovic Orban. Convocarea Birourilor Permanente chiar în noaptea în care a fost depusă moțiunea, mărul discordiei

-

Tensiuni suplimentare au apărut între echipele lui Florin Cîțu și Ludovic Orban, vineri seară, după depunerea moțiunii de cenzură de către USRPLUS.

Surse din echipa lui Florin Cîțu au declarat pentru G4Media că Ludovic Orban a grăbit convocarea Birourilor Permanente ale Parlamentului chiar în noaptea moțiunii. Acest atribut îi revenea Alinei Gorghiu (susținătoare a lui Florin Cîțu). Senatoarea PNL îi ține locul Ancăi Dragu, președintele Senatului, care nu era în țară în noaptea moțiunii:

„Deci Ludovic Orban, președintele PNL, face pe repede înainte procedura pentru a da jos Guvernul PNL, condus de un premier PNL. Inacceptabil”, a declarat pentru G4Media un membru al echipei Cîțu.
Exceptând faptul că președintele Anca Dragu lipsea și își delegase atribuțiile, fapt care făcea neregulamentară procedura de convocare a Senatului, Birourile Permanente Reunite nu au întrunit nici cvoru. Acest lucru deoarece parlamentarii PNL și PSD lipseau. Deși ședința se desfășura online. Aceasta a fost reprogramată pentru sâmbătă, începând cu ora 11:00.

Ce spune echipa Orban

Echipa Orban susține că acuzațiile aduse de echipa Cîțu sunt ”distorsionări politice determinate de competiția internă PNL”. Ea a invocat o prevedere din Regulamentul comun al celor două camere ale Parlamentului:

”Articolul 94″
(1) Moțiunea de cenzură inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor se prezintă birourilor permanente. Ea se comunică Guvernului de către președintele Camerei Deputaților, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii”.
”Obligația pentru președintele Camerei Deputaților (în mod expres), dar și pentru președintele Senatului era să convoace BPR pentru a putea lua act de depunerea moțiunii. Pentru a o putea comunica Guvernului (care revine președintelui Camerei Deputaților) în aceeași zi. În caz contrar, Ludovic Orban putea fi acuzat de neîndeplinirea atribuțiilor referitoare la un mecanism constituțional și de abuz în funcție. Faptul că nu a fost întrunit cvorumul a dat posibilitatea convocării unei noi ședințe. Ședința BPR impusă de regulament nu privește calendarul. Ci în primul rând să se ia act de depunerea moțiunii și să i se comunice Guvernului. Abia ulterior se poate discuta calendarul pentru citirea și apoi dezbatere și vot”, au declarat surse din echipa Orban pentru G4Media.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Românii îşi aleg preşedintele. Totul despre vot: Câte persoane au votat în primele 40 de minute

0
Secțiile de votare din țară au fost deschise duminică, 24 noiembrie 2024, începând cu ora 7:00, în vederea desfășurării alegerilor pentru Președintele României. CITEŞTE ŞI: Cum se implică Sistemul în alegeri: Lasconi e candidatul lui Băsescu așa cum Ciucă este...