Pentru orice companie, introducerea unei reguli noi poate fi un proces mai dificil și îndelungat, însă poate avea un impact puternic dacă regula este respectată cu succes. Sortarea deșeurilor în cele patru categorii poate fi un proces care va lua mai mult timp pentru ca angajații să se obișnuiască, spun specialiștii de la Salubrizare Sector 5.
Iată câteva motive pentru a începe să sortezi deșeurile în compania ta:
1. Respecți legea și nu riști amenda pentru că nu ai colectat deșeurile separat.
Cu siguranță nu-ți dorești să scoți din bugetul companiei peste 20 de mii de lei sau să reduci din propria remunerare pentru a achita amenda pentru nerespectarea legislației cu privire la colectarea separată a deșeurilor. Prin urmare, este necesar să fii informat și să instalezi cele patru tomberoane pentru a colecta deșeurile separat.
2. Conservi resursele naturii și educi angajații să fie prietenoși mediului.
Asumarea unui angajament sustenabil și prietenos mediului constituie un pilon fundamental pentru fiecare companie care își dorește să-și mențină numele și brandul pe piață. Colectarea separată a gunoiului produs de companie este un mod de a contribui la educația populației și adoptarea unui comportament ecologic prietenos naturii.
3. Reduci consumerismul de materie primă.
Atunci când o companie sortează deșeurile în mod responsabil, este un pas spre reducerea consumului de materie primă, respectiv statul poate transforma reziduurile sortate în resurse pe care să le utilizeze în continuare.
4. Contribui la responsabilizarea angajaților.
Sortarea deșeurilor poate fi defectuoasă la început, întrucât angajații nu sunt obișnuiți cu această practică. Odată cu introducerea acesteia ca o regulă obligatorie pentru fiecare angajat al companiei, ar fi un exemplu de urmat mereu pentru persoanele care lucrează pentru firma ta. Astfel, vei influența familii și generații să adopte un comportament responsabil față de mediu, începând cu pași mici, precum ar fi sortarea deșeurilor.
Cetățeanul TV