Curtea de Apel București a decis definitiv vineri ca primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, și viceprimarul Domokos Szoke să rămână în arest la domiciliu.
Curtea de Apel București a respins contestația DNA și a menținut decizia Tribunalului București din 30 aprilie.
Potrivit DNA, primarul Robert Raduly este acuzat de abuz în serviciu (două infracțiuni), instigare la abuz în serviciu și conflict de interese, iar viceprimarul Domokos Szoke, de abuz în serviciu (patru infracțiuni) și instigare la fals material în înscrisuri oficiale. DNA susține că Robert Raduly a aprobat ilegal o autorizație de construcție, pe baza unor documentații incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia.
„În baza relațiilor dintre Raduly și conducerea instituției de învățământ, primarul fiind și cadru didactic la filiala din municipiu a universității, acesta a aprobat, în septembrie 2014, autorizația pentru efectuarea unor lucrări de construcție la imobil și amenajare a spațiului aferent (parcări și alei în proximitatea acestuia), în condițiile în care documentațiile depuse pentru aprobare nu îndeplineau condițiile legale”, susţin procurorii.
DNA menționează că, în perioada iulie — septembrie 2014, în condițiile în care Casa de Cultură a Sindicatelor — Filiala Miercurea Ciuc acumulase datorii și față de aceasta s-a deschis procedura de insolvență, Robert Raduly a determinat o persoană, desemnată de instanță să fie administrator judiciar al debitoarei, să accepte vânzarea către Primăria Miercurea Ciuc, la un preț subevaluat, a unui imobil deținut de Casa de cultură.
În acest scop, s-a stabilit să fie desemnat un evaluator, astfel încât acesta să menționeze degradări și uzuri inexistente, apte să justifice o evaluare a imobilului situată sub cea reală. Procurorii susțin că primarul și viceprimarul au aprobat efectuarea de plăți nejustificate, în mai multe tranșe, în favoarea SC Topo Service SA în lipsa recepției legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă. Plățile nejustificate s-au efectuat pe baza unui contract încheiat între Primărie și această societate, în care s-a menționat inițial prețul de 640.904 lei, majorat la 961.304 lei prin act adițional.
Cetățeanul TV