Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, a fost reprezentată în procese de mai multe case de avocatură, care au tăiat facturi de 6,6 milioane de euro, deși are nu mai puțin de 14 consilieri juridici.
Pentru serviciile de reprezentare nu au fost organizate licitații publice, ci au fost atribuite după criteriul “cel mai bun raport calitate – preţ”, potrivit europafm.ro.
Primul contract, în valoare de 3.580.000 de lei fără TVA, a fost oferit caselor de avocatură Murar & Asociaţii, Asocierea Niculescu – Gorpin M . Raluca Andreea – Gaspar Paula Loredana – C.A. Dumitrache – Chironda Oxana, Asocierea Firon Bar – Nir – Covaliu Mihai Ştefan, Petroşel Dragomir şi Asociaţii, Zamfirescu Racoţi and Partners, Asocierea Diana Gorun – Mindroc Cătălin, Pană Cosmin Răzvan şi Asocierea Mihu Pangratie şi Gozia.
Cel de-al doilea a costat 1.074.000 de lei fără TVA și a fost atribuit pentru „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic” avocaților Asocierea Niculescu – Gorpin Raluca Andreea – Gaspar Paula Loredana, Dumitrache – Chironda Oxana, SCPA Ceparu şi Irimia, Asocierea Dragomir şi Asociaţii şi Petroşel Dragomir şi Asociaţii, Asocierea Mihu Pangratie şi Gozia, SCA Leaua şi Asociaţii, SCA Zamfirescu Racoţi and Partners.
Pentru al treilea lot a fost contractat pentru 1.969.000 de lei fără TVA, iar Primăria precizează că a făcut “o selecţie de oferte în conformitate cu normele procedurale interne nr. 1414/09.02.2015 aprobate de Primarul Sectorului 3”. Contractele au fost câștigate de aceleași case de avocatura ca în cazul primului lot.
Punct de vedere Murar și Asociații
Subscrisa SCPA Murar și Asociații, reprezentată legal prin d-l Av. Alexandru Cristian Murar, în calitate de Av. Coordonator, comunică prezentul drept la replică cu privire la articolele de presă apărute în data de 19.08.2016 în publicațiile online www.libertatea.ro, www.wall-street.ro, www.cetateanul.net, www.jurnalulbucurestiului.ro, www.news.ro, www.ziare.com, www.europafm.ro, privitoare la presupusele viramente în cuantum de aproximativ 6,6 milioane lei efectuate de către Primăria Sector 3 București în beneficiul a șapte case de avocatură sau asocieri de cabinete individuale de avocat ori case de avocatură, printre care și societatea noastră, SCPA Murar și Asociații, în baza unor atribuiri directe efectuate în neconformitate cu legea.
În acest sens, subscrisa apreciem faptul că informațiile incorecte prezentate în cuprinsul articolelor mai sus amintite sunt de natură a aduce o gravă atingere imaginii atât societății noastre în ansamblu, cât și fiecăruia dintre avocații asociați sau colaboratori ai acesteia.
Astfel, procedura de selecție de oferte aferente serviciilor juridice în cauză a fost demarată de către Primăria Sector 3 București în luna aprilie 2015, fiind finalizată în luna iunie 2016. Selecția de oferte a vizat încheierea unui număr de 3 (trei) Acorduri-cadru privind prestarea a trei tipuri diferite de servicii juridice (lot 1, lot 2 și lot 3), fiecare dintre aceste acorduri urmând a fi încheiat cu un număr de minim un operator economic și maxim șapte operatori economici, pe o perioadă de patru ani de la data semnării. Valoare totală a celor trei Acorduri-cadru a fost de 6.623.000 lei, respectiv 1.471.777 Euro, calculat la un curs mediu de 4,5 lei/1 euro, sumă ce reprezintă plafonul maxim ce ar fi putut fi achitat de către Primăria Sector 3 București către operatorii economici părți ale acordurilor-cadru pe parcursul întregii perioade de patru ani de zile.
În vederea încheierii acestor acorduri-cadru, Primăria Sector 3 București a publicat în cursul lunii aprilie 2015 anunțul privind condițiile de participare la licitația având ca obiect încheierea acordurilor în cauză, licitația fiind deschisă tuturor participanților care îndeplineau condițiile caietului de sarcini, urmând ca aceștia să fie clasificați ulterior în urma evaluării ofertelor depuse.
Scopul încheierii unui acord-cadru este exclusiv acela de a stabili între părți condițiile generale ce vor guverna contractele subsecvente de consultanță și reprezentare juridică care vor fi încheiate pe durata respectivului acord-cadru și în care se menționează valoarea totală a sumelor ce pot fi achitate de către Beneficiar prestatorului(ilor) pe întreaga perioadă de derulare a Acordului-cadru, respectiv 4 ani de zile în cazul de față. Aceste sume vor fi sau nu achitate în funcție de necesitatea ocazională a Beneficiarului de a apela la serviciile juridice a căror prestare face obiectului Acordului-cadru.
Astfel, contravaloarea sumelor consemnate în cuprinsul unui Acord-cadru nu poate fi achitată prestatorului(ilor) la semnarea acordului în cauză, ci doar pe parcursul derulării sale, acest lucru realizându-se după o procedură bine stabilită, fiecare prestare de servicii juridice în favoarea Beneficiarului făcând obiectul unui contract subsecvent separat, în cuprinsul căruia vor fi detaliate în mod explicit serviciile prestate, cuantumul onorariului, precum și condițiile de achitare a onorariului avocațial.
SCPA Murar și Asociații s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește licitația aferentă lotului 1 de servicii juridice (Servicii de consultanță și reprezentare juridică în domeniile drept civil și administrativ), selecția celor șapte operatori economici cu care s-a încheiat Acordul-cadru pentru acest lot făcându-se în baza unui algoritm de calcul ce a presupus însumarea punctajelor obținute atât pentru oferta financiară, cât și pentru experiența profesională a ofertanților. Totodată, menționăm faptul că societatea noastră nu a depuse oferte privind participarea la licitația având ca obiect încheierea Acordurilor-cadru pentru loturile 2 și 3 de servicii juridice.
Privitor la achitarea de către Primăria Sector 3 București a sumelor consemnate în cuprinsul Acordului-cadru aferent lotului 1 de servicii juridice, subscrisa precizăm faptul că până în momentul de față societatea noastră nu a primit nicio solicitare din partea acestei instituții cu privire la prestarea vreunei activități juridice din cele menționate în cuprinsul Acordului-cadru aferent lotului 1 și implicit nici nu a încasat nicio sumă reprezentând contravaloarea unor astfel de servicii. Orice astfel de sumă poate fi achitată de către beneficiar către operatorul economic doar după încheierea unui contract de asistență juridică subsecvent Acordului-cadru, lucru ce nu s-a întâmplat până în prezent în privința subscrisei.
Menționăm faptul că toate informațiile prezentate de către subscrisa SCPA Murar și Asociații în cuprinsul prezentului drept la replică sunt publice, putând fi consultate direct din dosarul de achiziție aflat la sediul Primăriei Sector 3 București.
Cu stimă,
Av. Coordonator Alexandru Cristian Murar
Cetățeanul TV
De ceva ani unii avocati ai „caselor” de avocatura, componeti a – SITEMULUI -, in majoritate sustinatori sau membrii PSD, sifoneaza banii comunitatilor locale prin acest gen de contracte. Avocat Diana Rogoz, „doctor” facuta de unul ca Gabriel Oprea, a avut si are acest gen de contracte. In practicarea „meseriei” de avocat, Diana Rogoz are carente grave, morale, legislative si de probitate profesionala. In calitatea de avocat reprezinta un pericol pentru potentialii clienti, caci joaca la doua porti! Unii dintre acesti avocati vor ajunge sa fie cercetati de catre DNA si nu ar fi rau daca ar medita cativa ani la umbra si racoarea unui penitenciar pentru curatirea – SITEMULUI – plin cu corupti si din randul avocatilor!