Liderii coaliţiei de guvernare au decis, în şedinţa de marţi, ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educaţiei din data de 1 februarie pentru ca proiectele legilor educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până pe 15 martie.
CITEŞTE ŞI: Ministrul Educaţiei, anunţ despre formatul în care vor începe cursurile în plin sezon de gripe
Vicepremierul Kelemen Hunor a propus ca Executivul să îşi asume răspunderea pe proiectele legilor educaţiei, însă prim-ministrul Nicolae Ciucă a respins această variantă, arată sursele politice ale G4Media.
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercurea trecută, că au fost discuţii pentru finalizarea pachetului de legi ale educaţie pentru ca ele să poată intra în dezbaterea Parlamentului, odată cu începerea sesiunii parlamentare. Şeful Guvernului a adăugat că au fost pregătite şi proiectele din domeniul educaţiei care implică o serie de măsuri de modernizare a spitalelor din ţară.
Consultare publică
De asemenea, pe 28 decembrie 2022, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat despre legile educaţiei, că vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică, la începutul anului viitor, după vacanţă şi cel mai probabil vor ajunge în Parlament la începutul sesiunii parlamentare din februarie.
Ea a arătat că aceste legi vor viza bunăstarea elevilor şi creşterea echităţii în sistem, astfel că ar trebui aşteptate cu bucurie.
Despre întârzierea adoptării pachetului, Deca a arătat că proiectul legislativ nu a fost asumat de ea, ca şi consilier prezidenţial ci de către ministrul Cîmpeanu, când a fost lansat în dezbatere publică, iar după comentariile venite în dezbaterea publică şi-a luat timpul necesar pentru a integra cele mai bune soluţii care au ajuns la minister.
Cetățeanul TV