Elevii vor putea acorda note profesorilor începând cu anul școlar 2024-2025. Fișa de feedback cu privire la activitatea profesorilor a fost inclusă în Statului Elevului.
CITEŞTE ŞI: Doctoriţele de la Spitalul Pantelimon acuzate de omor au intrat în concediu
Practica era valabilă din 2021, dar abia acum devine obligatorie.
„Sunteți invitați să oferiți feedback cu privire la activitatea la clasă. E recomandat ca feedback-ul să fie obiectiv, limbajul decent, iar opiniile exprimate să fie justificate.
Această fișă este anonimă și poate fi completată electronic sau în format tipărit”, se arată în deschiderea formularului prin care elevii pot oferi o notă de la 1 la 5 activității profesorilor.
Ce cred profesorii despre asta
Dascălii nu sunt încântați, iar unii avertizează chiar cu privire la posibilitățile de abuz.
„Vă spun sincer: aproximativ 75% dintre elevi apreciază un profesor care nu le predă nimic, în schimb le dă note de 10. E foarte important, prin urmare, felul în care se pune în aplicare o asemenea măsură, pentru că pot exista măsuri pozitive, dar felul în care sunt aplicate să fie exact pe dos.
Măsuri care în teorie sunt corecte și bune, iar în practică sunt un eșec (…) Îi vor lăsa pe elevi să-și facă de cap. Căci un dascăl neimplicat mulțumește pe toată lumea. Nu-l reclamă nimeni, cu toții sunt mulțumiți.
S-ar putea instaura o teamă colectivă. Pentru a evita un feedback negativ care să le șifoneze statutul, imaginea, chiar cariera, mulți dascăli ar putea renunța la exigențe”, a avertizat Corneliu Riegler, diriginte și profesor de Istorie la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” din București, citat de adevarul.ro.
Cetățeanul TV