joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDNA s-a sesizat din oficiu şi a început urmărirea penală în cazul...

DNA s-a sesizat din oficiu şi a început urmărirea penală în cazul acoperişului de la Arena Naţională

-

Arena NaționalăDirecția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat joi că procurorii s-au sesizat din oficiu și efectuează acte de urmărire penală in rem pentru abuz în serviciu în cazul acoperișului de la Arena Națională.

Procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție s-au sesizat din oficiu, pe 18 ianuarie, și efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

„La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria București a decis închiderea Arenei Naționale din cauza membranei acoperișului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiș de tablă, fix, pentru care exista aviz ISU. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaște motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcția unui acoperiș retractabil, din alt material, aspect care impunea obținerea unui nou aviz ISU”, precizează DNA.

Procurorii au constatat că, la încheierea lucrărilor la Arena Naţională, deși se știa că nu este posibilă obținerea avizului, s-a efectuat plata către constructor.  Construirea stadionului, susține DNA, a costat 234 milioane de euro, din care acoperișul a costat 84 milioane de lei.

Primăria Capitalei a confirmat existența a două documente — autorizații de construire — emise de primăria Sectorului 2, cu aceeași dată și același număr, pentru Arena Națională, în timp ce administrația locală susține că ar fi vorba de o singură autorizație, rectificată la solicitarea PMB.

Oficiali ai PMB au precizat că documentele au fost identificate în cursul acestei săptămâni, în urma demersului pe care instituția îl face pentru a găsi o soluție pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Totodată, au spus aceștia, ”această situație face obiectul unei verificări interne, urmând ca rezultatul să fie făcut public în următoarele zile”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...