joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCum pot scăpa de deșeurile voluminoase, gratuit, cetățenii din Sectorul 5

Cum pot scăpa de deșeurile voluminoase, gratuit, cetățenii din Sectorul 5

-

Primăria Sectorului 5, prin operatorul care asigură serviciile de salubrizare din Sectorul 5, SC Salubrizare Sector 5 SA, vine în sprijinul cetățenilor care vor să scape de deșeurile voluminoase. În ultima sâmbătă a fiecărei luni acestea vor fi colectate gratuit. Cei care doresc acest lucru trebuie să facă o programare și să ducă obiectele la punctul de colectare a gunoaielor de la bloc sau în fața porții.

Acest lucru se va întâmpla conform unui program separat, în baza unei solicitări în prealabil, la adresele de e-mail reclamatii@salubrizare5.ro sau dispecerat@salubrizare5.ro. Deșeurile vor fi ridicate în intervalul orar 8:00 – 14:00 de angajații companiei de salubrizare.

„Pentru a nu ne mai confrunta cu problema deșeurilor precum mobilă, saltele sau alte obiecte mari pe care le găsim aruncate la colț de stradă, vom acționa în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni pentru a le colecta. Vrem să venim în sprijinul cetățenilor și să colectăm în mod gratuit aceste deșeuri, însă îi rog să respecte programul stabilit și să facă solicitări în prealabil. Împreună putem face un sector mai curat”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Compania de salubrizare a Primăriei Sectorului 5 a întocmit și un ghid în ceea ce privește colectarea selectivă. Salubrizare Sector 5 transmite că încurajează colectarea selectivă a deșeurilor și asigură recipiente pentru precolectare (eurocontainere, europuble sau saci).

Colectarea deșeurilor reciclabile de la gospodăriile individuale se efectuează cu frecvență de o colectare la interval de două săptămâni. Colectarea deșeurilor reciclabile de la asociațiile de locatari/proprietari și agenți economici se efectuază conform contractului.

Beneficiile colectării selective:

• Economisim materie prima și energie;
• Reducem poluarea aerului și a apei;
• Îmbunătățim condițiile de igienă urbană;
• Reducem costul de producție al ambalajelor;
• Reducem cantitățile de deșeuri ce ajung la depozit;
• Se diminuează semnificativ costurile și protejăm natură;
• Se evită amenzile aplicabile pentru nerespectarea reglementărilor în vigoare;
• Ajutăți la conservarea resurselor naturale ale pământului;
• Se recuperează materialele reciclabile care ulterior se transformă în materie primă;
• Se reduce poluarea poluanți din aer, apă și sol, precum și a mediului înconjurător;
• Se reduce consumul de energie și se conservă resursele naturale;
• Ajută la menținerea unui mediu mai curat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...