Coronavirusul afectează nu numai plămânii. Dar şi rinichii, ficatul, inima, creierul şi sistemul nervos, pielea şi tractul gastro-intestinal, arată medicii care au revizuit rapoartele medicale ale mai multor pacienţi bolnavi de Covid-19.
O echipă din cadrul Universității Columbia care lucrează la Irving Medical Center din New York a reanalizat rapoartele bolnavilor.
Analiza lor arată că noul coronavirus atacă practic fiecare sistem major din corpul uman. El afectează direct organele şi determină sângele să se coaguleze, inima să-şi piardă ritmul sănătos, rinichii să se inunde cu sânge şi proteine şi pe piele să apară erupţii cutanate. Aceasta provoacă dureri de cap, ameţeli, dureri musculare, dureri de stomac şi alte simptome, împreună cu simptome respiratorii clasice, cum ar fi tuse şi febră, potrivit digi24.ro.
„Medicii trebuie să vadă COVID-19 ca o boală multisistem”, a spus dr. Aakriti Gupta. El este unul dinte cardiologii de la Universitatea Columbia, care a lucrat la realizarea studiului.
„Există o mulţime de informaţii privind coagularea sângelui. Dar este, de asemenea, important să înţelegem că mulţi dintre aceşti pacienţi ajung să aibă rinichii, inima şi creierul afectate. Iar medicii trebuie să trateze aceste afecţiuni împreună cu boala respiratorie”.
Remdesivir, medicamentul care reduce riscurile mortalităţii în cazul pacienţilor bolnavi de Covid-19
Medicamentul Remdesivir, produs de Gilead Sciences, a redus cu 62% riscurile mortalităţii în cazul pacienţilor bolnavi de Covid-19. Conform unor noi rezultate anunţate de compania farmaceutică americană, informează agenţia de presă Bloomberg.
Noua analiză a comparat datele obţinute în etape târzii ale bolii cu tratamentele aplicate la nivel real. Compania americană Gilead Sciences va prezenta oficial rezultatele la Conferinţa virtuală Covid-19. Ea este programată în cadrul Conferinţei internaţionale pe tema SIDA.
Potrivit datelor generale prezentate vineri, rata mortalităţii la pacienţii trataţi cu Remdesivir a fost de 7,6% în a 14-a zi de tratament, comparativ cu 12,5% în cazul pacienţilor netrataţi cu Remdesivir. Analiza arată şi că 74,4% dintre pacienţii trataţi cu Remdesivir s-au vindecat până în a 14 zi, faţă de 59% care nu au beneficiat de acest tratament.
Analiza comparativă a inclus 312 pacienţi trataţi cu Remdesivir în cadrul unui test clinic de lungă durată. Dar şi alţi 818 pacienţi cu aceeaşi severitate a bolii care au primit îngrijiri medicale standard, fără Remdesivir.
Valoarea acţiunilor Gilead Sciences a crescut cu 2,1%, atingând nivelul de 76,25 de dolari la New York până la ora 9.34 (16.34, ora României).
Remdesivir a primit în regim de urgenţă, în mai, licenţa de a fi utilizat ca medicament anti-Covid-19 în SUA.
Cetățeanul TV