Legea de aprobare a OUG 55/2014 privind migrația aleșilor locali, declarată neconstituțională de către judecătorii Curții Constituționale, va reintra în atenția Parlamentului odată cu începerea sesiunii ordinare din februarie, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
„Evident, la începerea sesiunii parlamentare va fi discutată legea. După cum știți, ordonanța este pe ordinea de zi, va intra în dezbatere și va trebui să ținem cont, fără îndoială, de punctul de vedere al Curții Constituționale. Nu putem să-l discutăm din punct de vedere juridic”, a spus miercuri Tăriceanu.
El a precizat că este necesară găsirea unei soluții pentru acei membri de partid care nu se mai regăsesc în viziunea politică a formațiunii pe care o reprezintă. „Trebuie să ne gândim că astăzi, practic, această atitudine de eliberare, aș spune, a primarilor sau a consilierilor de anumite constrângeri de ordin politic, este sancționată. Vreau să pun întrebarea ipotetică: ce se întâmpla atunci când un partid, care astăzi este democratic, alege calea către naționalism, ultranaționalism, xenofobie, în fine, un comportament, hai să-i spunem, global calificat ca nedemocratic și sunt oameni care sunt aleșii acestui partid și care refuză să se alinieze unei asemenea orientări? Cum procedăm? Îi sancționăm pe toți și le impunem să adopte aceleași practici nedemocratice sau care nu sunt conforme cu convingerile lor politice, cu ideologia lor și cu profilul politic pentru care alegătorii i-au votat? Cred că este o chestiune la care merită mai multă reflexie”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.
Președintele Senatului a dat exemplul PNL, care după alegerile europarlamentare a părăsit familia liberalilor ALDE și a intrat în Partidul Popularilor Europeni (PPE).
Cetățeanul TV