miercuri, septembrie 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăUn nou ajutor financiar de la Guvern pentru sinistrații din județul Galați:...

Un nou ajutor financiar de la Guvern pentru sinistrații din județul Galați: 15.000 de lei pentru electrocasnice

-

La începutul ședinței de Guvern de astăzi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat noi sume alocate pentru sprijinirea familiilor și comunităților afectate de inundații, precum și pentru refacerea infrastructurii rutiere județene distrusă de viituri.

Astfel, după ce a acordat deja un prim ajutor de 10.000 de lei familiilor afectate, Guvernul a alocat încă 15.000 de lei pentru fiecare familie sau persoană singură. Acești bani sunt pentru înlocuirea bunurilor distruse, precum și pentru achiziționarea de combustibil necesar încălzirii locuințelor în perioada rece. După finalizarea evaluărilor și centralizarea datelor vor fi acordate noi ajutoare financiare.

„Continuăm să sprijinim familiile afectate de inundații, ale căror bunuri și locuințe au fost distruse sau grav afectate. Oamenii din acele comune au primit deja câte 10.000 de lei, alocați de Guvern săptămâna trecută. Completăm acest ajutor printr-o nouă formulă de susținere. Concret, le acordăm câte 15.000 de lei, cu care își pot înlocui bunurile distruse. Banii pot fi folosiți și la achiziția de combustibil pentru încălzirea locuinței. Estimăm că 6.000 de familii sau persoane singure vor beneficia de acest ajutor de urgență”, a transmis premierul Ciolacu.

„În aceste momente dificile pentru multe dintre comunitățile din județul nostru, sprijinul guvernamental este esențial. Apreciem măsurile rapide și concrete anunțate de premierul Marcel Ciolacu, care vin în întâmpinarea nevoilor urgente ale oamenilor afectați de inundații”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, tot astăzi, în ședința de Guvern, pentru județul Galați, a fost alocată suma de 62 de milioane de lei pentru refacerea drumurilor județene afectate de ape, inclusiv a podurilor și podețelor.

”Aceste fonduri sunt vitale pentru refacerea rapidă a infrastructurii și pentru reluarea activităților normale în zonele afectate”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Nu mai e nicio şansă pentru Coaliţie. Ciucă îi declară război li Ciolacu: Să nu mai umble cu păcăleli!

0
Liderul PNL i-a răspuns lui Marcel Ciolacu, în disputa privind discuțiile din luna aprilie. Atunci, șeful PSD pretinde că a discutat subiectul candidaturii lui Iohannis la alegerile legislative ca independent pe liste de partid. CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan a RĂBUFNIT...