vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăSorin Lavric - senator AUR: Criza Educației: Cifre Triste, Viitor Sumbru

Sorin Lavric – senator AUR: Criza Educației: Cifre Triste, Viitor Sumbru

-

O statistică publicată de curând de OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) te face să te iei cu mâinile de cap: învățământul românesc este la pământ. Suntem codașii Europei în privința educației, arată senatorul AUR Sorin Lavric.

„Iată câteva cifre seci: peste o treime din români nu au diplomă de bacalaureat; 61,8% dintre adulți au diplomă de liceu; doar 18,6% au o diplomă de licență; media în UE e aproape dublă; între 2016 și 2023 procentul de absolvenți de studii superioare este: 19% în cazul bărbaților, respectiv 26% în cazul femeilor.

La acestea se adaugă câteva plăgi: 1. elevii își pot evalua profesorii, printr-o răsturnare neverosimilă a ierarhiei didactice; 2. educația a ajuns să fie o dresură neomarxistă; 3. școli cu toaleta în curte; 4. obiceiul sinistru de a folosi telefoane mobile în școli.

Ce se mai poate spune pe seama acestui sinstru spectacol ai cărui autori sunt Ministerul Educației, excesiva politizare și subfinanțarea cronică? Un singur lucru: situația este insolubilă, câtă vreme mezalianța PSD-PNL rămâne la putere”, precizează Sorin Lavric.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Vlad Pascu, din nou în faţa judecătorilor: Ce trebuie să decidă instanţa

0
Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, vineri, 20 septembrie, la Judecătoria Mangalia, la 13 luni de la producerea acestui eveniment. CITEŞTE ŞI:...