Candidatul independent Călin Georgescu a ocupat primul loc în preferinţele electoratului la alegerile prezidențiale, cu circa 23% din voturi.
OBIECTIVUL MAJOR AL PROGRAMULUI lui Călin Georgescu este „întărirea statului și resuveranizarea persoanei”
„Între cetățean și stat există astăzi o prăpastie de necuprins și singurele întâlniri au loc pe palierul birocrației nefuncționale, al manipulărilor, al ideologiei și al confruntărilor.
Statul actual (servil și nereprezentativ pentru popor) va fi înlocuit cu statul suveran, unde întâlnirile între cetățeni, specialiști și stat vor avea loc la masa Adevărului, a Libertății și a Reconstrucției, în folosul tuturor românilor.
Resuveranizarea persoanei se va face prin restaurarea și răspândirea proprietății productive mici și mijlocii și a gospodăriei tărănești.
OBIECTIVUL STRATEGIC NAȚIONAL AL PROGRAMULUI
Programul „Hrană, Apă, Energie” va reda românilor prosperitatea, armonia, demnitatea şi speranța într-un viitor al libertății reale, trăite în siguranță și pace.
România va ajunge acolo unde merită, la loc de cinste, conform potențialului ei natural şi uman.
Românii vor avea motive întemeiate să își iubească țara și neamul și să fie mândri de trecutul, de prezentul și de viitorul lor”, scrie în programul lui Georgescu.
PE SCURT:
„1. Predictibilitatea actului fiscal – pentru un mediu de afaceri și o economie echilibrată.
2. Cotă unică de 10% – pentru o stabilitate economică eficientă pe termen lung.
3. Stimularea agonisirii averii – pentru evitarea consumului inutil.
4. Educația și sănătatea, componente cheie – pentru un viitor bazat pe inteligența și buna funcționare fizică și psihică a întregului popor.
5. Impozitarea cu 2% la mai mult de 1 milion € cifră de afaceri – pentru ca impozitarea să fie coerentă și viabilă în vederea încasării.
6. Asocierea liberă a proprietarilor agricoli în cooperative și facilități fiscale oferite de stat producătorilor – pentru o agricultură care se poate moderniza și dezvolta rapid.
7. Piețe de desfacere, centre de colectare și industrii de prelucrare și conserve – pentru valorificarea potențialul producătorilor autohtoni.
8. Redirecționarea fondurilor UE către micul proprietar – pentru o dezvoltare coerentă începând de la sursă.
9. Participarea de minimum 51% din partea statului în tot ceea ce înseamnă exploatări de resurse naturale pe teritoriul României – pentru ca interesul național să fie gestionat cu prioritate.
10. Reprofesionalizarea țării de la bază, reorganizarea școlilor de meserii – pentru că nevoia de meseriași în diverse domenii esențiale unei bune funcționări, a devenit stringentă.
11. Reducerea imediată a aparatului de stat, prin relocarea acestora spre domeniul privat – pentru că într-o eră tehnologizată precum cea în care ne aflăm și statul e nevoie să fie digitalizalizat de urgență.
CE ESTE NEVOIE SĂ FACEM MAI ÎNTÂI?
Pare un răspuns imposibil de dat. Dar nu e nevoie să ne preocupe prioritatea. Trebuie să le facem pe toate cu chibzuință și cu realism, cât mai repede și cât mai bine.
Avem convingerea că schimbarea radicală a calității vieții în România poate avea loc rapid şi ușor.
Cum?
Prin ordine, disciplină, reguli clare valabile pentru toți, cuvinte puține transpuse în fapte multe, frumoase și utile.
Printr-un un guvern de patrioți, incoruptibil, care să dea exemplu personal de fermitate în aplicarea direcțiilor de dezvoltare, de moralitate și de jertfă.
Cu Dumnezeu înainte, Refacem România!”.
Cetățeanul TV