Contestaţia DNA la decizia Curţii de Apel Bucureşti de a respinge cererea de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar este judecată joi la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie.
Curtea de Apel Bucureşti a respins în 5 martie cererea DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar după decizia de condamnare la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Până la o decizie definitivă Udrea poate pleca din ţară dacă doreşte.
Spune că nu mai vrea să plece
Ea a declarat atunci că a revenit de bunăvoie în ţară şi nu intenţionează să plece din nou. „Eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica şi nu cred că se pune problema ca în acest moment să fie vreun risc ca eu să plec undeva, câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România”, a afirmat Udrea. Ea a susţinut că nu crede că vreo instanţă poate menţine decizia dată pe fond şi a afirmat că acea sentinţă este şi asupra copilului său.
„În baza art. 399 alin. (10) rap. la art. 214 C.proc.pen. respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie de luare a măsurii controlului judiciar faţă de inculpata Udrea Elena Gabriela”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.
Condamnată la 8 ani
Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare, iar fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Sumele care au făcut obiectul luării de mită vor fi confiscate de la Udrea. Decizia nu este definitivă.
Fostul ministru Elena Udrea a afirmat că sentinţa a fost pentru ea un şoc şi că a revenit în ţară convinsă că ceva s-a schimbat în Justiţie.
În opinia Elenei Udrea, judecătoarea din dosarul său „a dat o decizie absurdă”.
Cetățeanul TV