Preşedintele Klaus Iohannis a spus că modificarea legilor justiţiei de către Parlament ne duce înapoi, iar asta doar pentru că “nişte penali vor să îşi uşureze viaţa”. El mai afirmă că, dacă oamenii au pretenţii de mai bine, atunci trebuie să spună acest lucru şi când sunt chemaţi la alegeri.
„Între 70 şi 80% dintre români cred că ţara lor merge într-o direcţie greşită, iarăşi o notă proastă pentru noi, politicenii. Am citit un sondaj în SUA, unde americanii sunt extrem de îngrijoraţi că 50% dintre ei cred acest lcuru (că ţara lor merge într-o direcţie greşită – n.r.). Noi ce să mai spunem? Aici, lucrurile nu funcţionează bine. Ce trebuie schimbat? Multe lucruri! Trebuie să aibă toată lumea impresia că trăim într-un stat de drept, că legea este aceeaşi pentru toţi, că şansele la educaţie, la carieră sunt aceleaşi pentru toţi. Înainte, tinerii plecau pentru bani, se câştiga mai bine în Italia, Spania, Marea Britanie, şi-au construit cariere acolo, oameni care s-au realizat au încercat să vină înapoi, pe salarii mai mici. Nu am reuşit încă să scăpăm de aceste vechi metehne, când vom reuşi, această dorinţă a tinerilor de a pleca se va diminua”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în cadrul dezbaterii naţionale de la Bacău intitulată “Viziunea tinerilor pentru viitorul României”.
Preşedintele a spus că pentru unii contează cariera şi banii, motiv pentru care se reorientează.
“Nu cred că patriotismul sau iubirea de ţară sunt semnificativ mai mici decât ale generaţiei mele. Nu cred că asta este o problemă, toţi ne iubim patria, dar pentru unii contează foarte mult cariera şi dacă nu găsesc aici cale de integrare, se reorientează. (…) Nu poţi să schimbi artificial în bine imaginea României dacă ai manifestări, când sute de mii de români au ieşit în stradă nu pentru salarii ci pentru a arăta că ei vor un stat de drept”, a subliniat şeful statului.
Klaus Iohannis a reamintit că modificarea legilor justiţiei din Parlament ne duce înapoi, doar pentru că “nişte penali vor să îşi uşureze viaţa”. El susţine că, dacă oamenii au pretenţii de mai bine, să spună acest lucru şi când sunt chemaţi la vot.
“Dacă în Parlament se schimbă legile justiţiei cu toate protestele asociaţiilor profesionale, numai pentru că nişte penali vor să işi uşureze viaţa, aceste lucruri ne aruncă foarte mult înapoi şi este nevoie de foarte mult curaj civic. Dacă lumea tace, nu se va schimba nimic. Dacă oamenii au pretenţii de mai bine, atunci trebuie să spună acest lucru şi când sunt chemaţi să se exprime, la alegeri, să meargă şi să aleagă. (…) O justiţie dreaptă, meritocraţie, o societate care tratează individul ca atare, îi dă şansa, aceste lucruri nu sunt de cumpărat, dar ţin de noi”, a conchis preşedintele.
Cetățeanul TV