O grevă la Braicar Brăila a început joi dimineață. Angajaţii societăţii de transport în comun din Brăila au declanşat un protest spontan. Aproximativ 300 de angajaţi ai societăţii sunt în curtea depoului şi refuză să iasă pe traseu, nemulţimiţi în primul rând de salariile mici.
Potrivit liderului de sindicat al Braicar Brăila, Marian Mihăilă, peste 300 de angajaţi ai operatorului unic de transport în comun din oraş protestează joi dimineaţă în curtea depoului. Oamenii au efectuat dimineaţă cursele speciale către fabricile din Braila, ducând muncitorii la serviciu, la schimbul unu, după care au refuzat să mai iasă pe traseu. Oamenii sunt nemulţumiţi că negocierile cu administraţia Braicar, purtate în mai multe rînduri, au eşuat de fiecare dată, dar şi că Tribunalul Brăila a declarat ilegală greva de avertisment programată pentru joi dimineaţă. Sindicaliştii Braicar se plâng de salariile mici pe care le încasează şi cer ca cineva din conducere să vină să vorbească cu ei.
”Suntem 399 de salariaţi, am strâns 306 semnături pentru greva de avertisment care trebuia să fie azi, dar acum la protestul spontan sunt şi dintre cei care nu au semnat. Oamenii nu vor să iasă la treabă, nu vine nimeni să discute cu noi. Nu vor să iasă pe traseu şi nici nu ştiu când se va reveni la normnal”, a declarat liderul de sindicat al angajaţilor Braicar Brăila, Marian Mihăilă.
O grevă la Braicar Braila a fost programată pentru joi dimineaţă încă de săptămâna trecută. Însă pe ultima sută de metri, magistraţii de la Tribunalul Brăila, cărora li s-a adresat conducerea societăţii de transport în comun imediat cum sindicaliştii au anunţat declanşarea protestelor, au decis că acţiunea programată ar fi în afara legii. Dacă ar fi fost grevă de avertisment, trebuia asigurată o treime din activitatea societăţii, în timp ce acum este blocată total.
Nemulţumirile sindicaliştilor de la Braicar Braila sunt legate de salarii. Sindicaliştii spun că peste 80% din personalul companiei a ajuns să fie încadrat la salariul minim pe economie.
Cetățeanul TV