joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalSe retrage Nicușor Dan? Cine este personajul pentru care a intervenit...

Se retrage Nicușor Dan? Cine este personajul pentru care a intervenit la primărie

-

Ziarul Cetățeanul a avut dreptate. Nicușor Dan a intervenit la Primăria Sectorului 4 în favoarea unui personaj controversat, pentru a nu-i fi demolat restaurantul din Parcul Orășelul Copiilor, extins ilegal pe domeniul public.

În urma acestor dezvăluiri, Nicușor Dan, candidat la fotoliul de primar al Capitalei din partea PNL-USR-PLUS, și-a anulat toate acțiunile electorale.

CITEȘTE ȘI De unde vin banii lui Nicușor Dan. Scheleții din „Orășelul Copiilor”

Dezvăluirile Cetățeanul despre Nicușor Dan au fost confirmate

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit că Nicușor Dan a sărit în apărarea unui afacerist cu dosare penale, care și-a ridicat ilegal un ditamai restaurant pe domeniul public, în Parcul „Orășelul Copiilor”, unde și-a mai făcut și buletinul ilegal.

Activistul și asociația de care o controlează, „Salvați Bucureștiul”, au intervenit de partea afaceristului în procesul de evacuare al acestuia intentat de Primăria Sectorului 4.

Totodată, „apărătorul spațiilor verzi” a avut chiar și intervenții personale la Primăria Sectorului 4, pentru a opri demolarea. O înregistrare apărută în spațiul public confirmă pe deplin dezăvăluirile Cetățeanul.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Activistul Nicușor Dan apără penalii, sperie pensionarii

Nicușor Dan: „I-am convins să ajungă la o înțelegere, dar dacă își retrag plângerile, nu mai au, practic, nimic la mâna”

Nicușor Dan

Într-o convorbire telefonică cu un functionar al Primariei Sectorului 4,

parlamentarul Nicușor Dan a intervenit pur și simplu pentru ca autoritățile locale să nu demoleze construcția ridicată integral în Parcul Orășelul Copiilor.

Înregistrarea a fost publicata luni de creatoarea de modă Dana Budeanu, revoltată de ipocrizia politicianului USR, care se pretinde imaculat.

Redăm în continuare transcrierea înregistrării:

Nicușor Dan: Mitrache, da. Ei sunt disponibili la dialog, dar văd că dumneavoastră, între timp, le-ați luat contoarele de apă, gaz… Adică s-au întrerupt utilitățile.

Funcționar: Păi, noi respectăm legea și ducem la bun sfârșit. În condițiile în care dansul nu s-a oprit, noi ducem la bun sfârșit punerea în aplicare a deciziei – care înseamnă, evident, și debranșarea. Adică în condițiile în care noi v-am transmis: ‘Haideți să-și oprească plângerile, haideți să-și retragă dosarele și haideți să vedem dup-aia ce facem!’ Și el, următoarea chestie, da un telefon în care îl amenință pe directorul ADP și îl înjură de mama. În condițiile astea, ce să mai discutăm, domnu’ Nicușor? Adică ați ascultat înregistrarea aia.

Nicușor Dan: Da, dar n-am înțeles ce a fost asta imediat, atunci.

Funcționar: Da. A fost dată acum două zile, imediat după ce noi – eu și cu dumneavoastră – am decis că începem să găsim o soluție. El sună din nou. N-ați văzut? A zis că era legat de criză de coronavirus (că și vorbește). Adică el în continuare o ține pe a lui. Nu știu… Eu încep să nu mai înțeleg nimic. Dar în sfârșit: OK… Mă depășește chestia asta. Nu reușesc să înțeleg.

Nicușor Dan: Bun. Eu am vorbit mai mult cu ei. Avocatul lui e mult mai cerebral decât Mitrache. Și l-am convins să ajungă la o înțelegere. Singură întrebare a lor este că, imediat ce își retrag plângerile, nu mai au, practic, nimic la mâna, cumva. Adică nu pot nici să le mai depună o dată, că ar ieși din termen. Și dacă dați o altă dispoziție de demolare, teamă lor e: care e garanția că înțelegerea e respectată? Dar, bine, asta e altă… Adică eu aș vrea să mă opresc cu telefonul fără fir. Aș vrea să va pun în contact, că să vorbiți.

Funcționar: Da, dar va dați seama: pentru că dumneavoastră, la începutul acestei relații, ați garantat pentru el, e clar că și dumneavoastră trebuie să fiți implicat. Adică nu ne trimiteți pe noi la o discuție cu el, în condițiile în care el se poartă așa cum se poartă cu noi. E clar că singurul motiv pentru care noi ar trebui să stăm de vorba cu el este faptul că dumneavoastră garantați pentru el. Și nu mă refer la avocat. Eu vorbesc de el. Noi cu el am avut probleme. El ne-a amenințat polițiștii, el vinde droguri, el a fost acuzat de prostituție, că are fete la produs… Adică e vorba de el. Avocații sunt avocați, dumneavoastră sunteți dumneavoastră… Dar eu vorbesc de el. Și cred că conversația aia, înregistrarea aia pe care v-am dat-o va spune totul. Adică aia e o înregistrare pe care el a făcut-o. Adică e clar că n-ai cu cine să discuți la capitolul asta, din moment ce el face o astfel de înregistrare. Dumneavoastră n-ați face niciodată o astfel de înregistrare – sunt convins de asta.

Nicușor Dan: Mhm. Dar… OK.

Funcționar: Adică știți ce voiam să va rog? Puneți-va un pic în locul nostru! Ce ați face? Să zic că dumneavoastră ați fi acum la cârma Primăriei Sectorului 4. Ce ați face? Pentru că e clar: ocupăți o funcție importantă, s-ar putea să ocupați o funcție și mai importantă. OK: ce ați face dacă ați fi în locul nostru? Ați stă de vorba cu un astfel de personaj, chiar dacă cineva ar veni să garanteze pentru el?

Nicușor Dan: Nu. Dacă el vinde droguri sau face prostituție, aș încerca să-l prind cu instituțiile care se ocupă de asta. Dar strict pe speță asta, cu clădirea, eu cred că el are dreptate.

Funcționar: Da. OK, bine – e punctul dumneavoastră de vedere, cu care nu sunt de acord, dar vi-l respect.

Nicușor Dan: Adică v-am și dat un răspuns strict pe tema aia. De-asta am și întârziat: că să citesc din nou toate legile și astea… Eu sunt convins că el are dreptate.

Funcționar: V-am spus: singurul motiv pentru care noi mai stăm de vorba despre acest caz cu acest personaj este faptul că dumneavoastră ați garantat pentru el. Pentru că altfel, domnu’ Nicușor Dan, nici n-am mai fi stat de vorba despre acest subiect și am fi dus la bun sfârșit punerea în aplicare a legii. Dar faptul că dumneavoastră ați intervenit și ne-ați vorbit să găsim o soluție și să ne oprim, stăm de vorba. Dar, după cum vedem, nu prea mai avem cum să stăm de vorba dacă el se comportă așa cu noi.

Nicușor Dan: Mhm. OK, bine. Păi…

Funcționar: OK. O să iau acel lucru, o să iau ce mi-ați dat dumneavoastră și vedem mai departe ce se întâmplă, domnu’ Nicușor… Dar spuneți-mi un lucru, că am o curiozitate: dumneavoastră personal v-ați întâlnit vreodată cu Mitrache asta? Personal, dumneavoastră, față-n față.

Nicușor Dan: Sigur că da.

Funcționar: Și ce părere v-a făcut?

Nicușor Dan: M-am întâlnit cu el și cu soția și cu avocatul, și am fost la Avocatul Poporului.

Funcționar: Și ce părere v-a făcut personajul asta?

Nicușor Dan: Cu mine a avut o relație foarte civilizată.

Funcționar: Pentru că el și de dumneavoastră vorbește în niște termeni foarte nelalocul lor, să spunem așa. Că vin cu fratele meu Nicușor, că va fac eu cu Nicușor, că va pune Nicușor cu botul pe labe, că am aranjat cu Nicușor să nu se atingă nimeni de mine de la Sectorul 4…

Nicușor Dan: (Rade.) Da… Da. Da.

Funcționar: Adică el așa vorbește despre dumneavoastră. Și aicea eu știu foarte bine ce vorbesc.

Nicușor Dan: Da. Da, da, da, da. Mhm.

Funcționar: OK. Bine. Am înțeles. O să iau actul pe care mi l-ați trimis și ținem legătură, domnu’ Nicușor, da?

Nicușor Dan: Da. Și eu va transmit disponibilitatea lor de a-și retrage plângerile penale, de a șterge postările, de a… Dar cumva trebuie să ajungem la alegerea asta… Vin și eu acolo, dacă e nevoie.

Funcționar: Nu. Fără dumneavoastră, clar noi n-avem ce să discutăm cu acel personaj. Doar faptul că dumneavoastră ați garantat pentru el ne face să mai stăm de vorba. Altfel, nu.

Nicușor Dan: Mhm. OK. Bine.

Funcționar: Bine. Vă mulțumesc foarte și ținem legătură. Să trăiți. La revedere”.

Pe cine apără Nicușor Dan

Nicușor Dan
Mihai Mitrache, pe terasa restaurantului său, care funcționa fără autorizație FOTO Facebook

Afaceristul Mihai Mitrache, zis „Câine”, personaj cunoscut în lumea interlopă, a ridicat ilegal în „Orășelul Copiilor” restaurantul Medieval.

Totul a început în 2004, când Mihai Mitrache a cumpărat o căsuță de 80 de metri pătrați, amplasată pe spațiul verde din Parcul „Orășelul Copiilor”, cu drept de folosință asupra terenului – domeniu public.

Clădirea, care s-a aflat inițial în patrimoniul S.C. Compania de Librării București SA, era o construcție ușoară, cu caracter temporar, pentru că pe domeniul public nu se pot edifica construcții definitive.

Apoi, Mitrache a început să se întindă pe domeniul public, construind, mai întâi, o mansardă și un balcon, fără autorizație de construirea, spune Primăria Sectorului 4.

În 2013, primarul Cristian Popescu Piedone a emis o autorizație de construire ilegală pentru „recompartimentări interioare, închidere și extindere terase acoperite”, beneficiarul fiind firma Medieval Select SRL (Restaurantul Le Medieval), administrată de Mihai Mitrache.

Deși legea nu permitea decât construcții provizorii pe spațiul verde, rezultatul a fost o clădire în toată regula, cu o suprafață desfășurată de 378 mp. Asta cu toate că Mitrache avea în acte drept de folosință doar pentru 80 mp de teren!

Extrem de agresiv, „Câine” a avut de mai multe ori altercații cu polițiștii locali care păzeau parcul, chiar distrugând cu mașina barierele de acces. Pe numele său au fost deschis mai multe dosare penale.

Tertipul lui „Câine” pentru a nu plăti taxe la stat

Ca să nu plătească taxele, Mitrache a pus la punct o veritabilă suveică imobiliară, în care clădirea restaurantului a fost vândută succesiv între membrii familiei sale. Imobilul a fost trecut, în acte, mai întâi pe numele surorii sale, Silvia Mitrache (2011), apoi soacrei sale, Paula Popescu (2018).

Somați să intre în legalitate, membrii familiei Mitrache au sfidat de fiecare dată autoritățile locale.

Primăria Sectorului 4 a emis mai multe dispoziții de demolare a construcției ilegale din Orășelul Copiilor. Atunci a intrat în scenă Nicușor Dan, care a încercat să convingă autoritățile că nu e bine să elibereze domeniul public. În mai 2020, restaurantul Le Medieval, care funcționa fără niciun fel de autorizații, a fost pus la pământ.

Mitrache și-a tras și buletin în „Orășelul Copiiilor”

Pentru a împiedica autoritățile să demoleze construcția ilegală, Mihai Mitrache și rudele sala au obținut (nu se știe cum) de la Evidența Populației cărți de identitate pe adresa din „Orășelul Copiilor”. Cum au reușit soții Mitrache să-și mute domiciliul acolo, pot afla procurorii dacă fac anchetă la „Evidența populației”.

În acțiunea de intervenție, Nicușor Dan a invocat că imobilul ridicat ilegal pe domeniul public a fost demolat de autorități… abuziv, iar „Orășelul Copiilor” a fost inclus ilegal în domeniul public al Municipiului București. 

„Considerăm că Dispoziţia nr. 3339/02.12.2018 emisă de Primarul Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti este ilegală şi aduce atingere calităţii locuirii reclamantei. (…) Se generează un prejudiciu familiei Mitrache, care are locuința în respectivul imobil (desființarea printr-o dispoziție ilegală a locuinței unei familii cu copii mici este motivul principal pentru care subscrisa a intervenit în prezența cauză)”, se arată în cererea de intervenție accesorie a Asociației „Salvați Bucureștiul”.

Îl informăm pe Nicușor Dan că familia afaceristului Mihai Mitrache „cu copii mici” nu a locuit niciodată în „Orășelul Copiilor”, stabilirea (ilegală) a domiciliului acolo fiind făcută doar pentru a împiedica autoritățile locale de a evacua construcția ilegală.

CITEȘTE ȘI Minunile Bucureștiului! Singurii români cu adresa de buletin în parc

Reacția lui Nicușor Dan

Nicușor Dan consideră că nu a făcut nimic ilegal și că intervenția sa la Primăria Sectorului 4 nu ar dovedi nimic decât o tentativă a adversarilor politici de de a-l discredita.

„Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forțeze, evident fără succes, vreo declarație compromițătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă a administrației locale. În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă. Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă. Asociația Salvați Bucureștiul acceptă cazuri în care există premise serioase în privința săvârșirii unor abuzuri din partea autorităților. Până acum, ASB are 175 de procese câștigate în instanță în chestiuni de mediu, urbanism, construcții și patrimoniu”, a afirmat Nicușor Dan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...