joi, decembrie 5, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalMunți de bani la ASF! Câștiguri grase pentru angajații cu CV politic

Munți de bani la ASF! Câștiguri grase pentru angajații cu CV politic

-

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia care controlează asigurările, fondurile private de pensii şi piaţa de capital, îşi răsplăteşte angajaţii cu venituri extrem de consistente. Este motivul pentru care numeroase personaje apropiate de politicieni găsesc în continuare posturi bine plătite la ASF. Aici lucrează, printre alţii, Ioana Cazacu – fina fostului premier Victor Ponta, sau Cătălina Sava – soția fostului primar general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

La sfârșitul anului trecut, componența conducerii ASF a suferit modificări importante. Doar trei dintre foștii membri ai Consiliului se regăsesc în noua conducere, numită politic. Președintele Leonardo Badea și-a păstrat fotoliul, în timp ce vicepreședintele Ovidiu Wlassopol a fost „retrogradat” pe funcția de membru neexecutiv. Mai norocos a fost  Ştefan Daniel Armeanu, care din membru neexecutiv al Consiliului, a ajuns pe poziția de vicepreședinte al ASF.

Ce nu s-a schimbat însă la ASF sunt lefurile uriașe pe care le încasează salariații săi.

Dintre membrii Consiliului ASF care au continuitate cel mai bine plătit este fostul vice Ovidiu Răzvan Wlassopol, care au câştigat, anul trecut, 441.724 lei (36.800 lei/lună). Acesta este urmat de președintele Leonardo Badea, cu venituri de  358.412 lei (30.000 lei/lună) și Ştefan Daniel Armeanu – 338.678 lei (28.200 lei/lună). Ceilalți membri ai Consiliului ASF – Elena Doina Dascălu, Gabriel Grădinescu, Cristian Roșu, Jozsef Birtalan, Ioan Gheorghe Țara și Aura Gabriela Socol, deși sunt noi în funcție, câștigă și ei sume cuprinse între 9.000 și 13.000 de euro pe an. Ce venituri au în mod concret vom afla însă abia după ce își vor depune declarațiile de avere.

Directorii ASF, mai tari decât preşedintele instituţiei  

Unii dintre directorii ASF au câştigat mai mulţi bani decât membrii Consiliului. Exemplul cel mai relevant este Claudia Cătălina Sava, director supraveghere şi control SIIF, soţia consilierului local (PNL) de la Sectorul 4 Răzvan Sava, fost primar general interimar, care a condus temporar Capitala după ce fostul edil Sorin Oprescu a fost arestat preventiv.

Claudia Cătălina Sava a fost remunerată anul trecut cu 456.798 de lei (aproape 100.000 de euro!!!). Astfel, leafa lunară încasată de soția consilierului Sava s-a ridicat la 38.000 de lei, adică 8.200 de euro.

ASF
Consilierul local Răzvan Sava și soția sa, Cătălina Sava, director în cadrul ASF

Mai mult decât preşedintele ASF Leonardo Badea a câștigat și Marcel Valentin Ionescu, director al Direcţiei de Stategie şi Stabilitate Financiară. Acesta a fost remunerat anul trecut cu 460.000 de lei (38.300 lei lunar).

Și alți directori au lefuri de invidiat. Adina Dragomir, director la Reglementare și Autorizare Pensii, a încasat, anul trecut, 357.700 de lei, Ileana Horvath, director la Supraveghere și Control Pensii – 414.000 lei, Ciprian Copariu, director Supraveghere Emitenți – 424.422 lei sau Marian Răducu Petrescu, director juridic, care a încasat venituri de 389.775 lei.

Mai „modestă” pare a fi Ioana Cazacu, directorul Direcţiei Relaţii cu Publicul, Petiţii şi Educaţie Financiară, câştigă pe lună un salariu de aproximativ 30.000 de lei. Fina lui Victor Ponta a lucrat aproape tot timpul în posturi politice. Ea a fost, printre altele, consilieră a lui Mircea Geoană şi a fostului ministru al Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

De unde vin banii pentru ASF  

Autoritatea de Supraveghere Financiară este o instituţie care se finanţează integral din taxele impuse jucătorilor din pieţele de capital, asigurări şi pensii pe care le reglementează şi supraveghează. Indirect, veniturile ASF vin de la populaţia care cumpără produse de asigurări, pensii şi investeşte pe bursă.     ASF a luat naştere în urmă cu 5 ani, prin comasarea activităţilor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tot mai mulţi copii ajung la spital după o provocare pe TikTok

0
Trei copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, au ajuns la Spitalul Judeţean Arad, din cauza provocării "Superman Challenge" de pe TikTok.Copiii sunt din localităţi diferite şi au suferit numeroase fracturi, doi având nevoie de operaţie. CITEŞTE ŞI:...