Curtea de Conturi sancţionează în termeni extrem de duri activitatea edilului Robert Negoiţă, cu privire la lucrările ilegale de pe artera Unirii – Alba lulia, dar și a altor activități prin care s-a organizat, practic, risipa banului public.
Ultimul raport public al Curţii identifică ilegalităţile de pe Unirii. Borduri, betoane, rigole, pavaje, totul ilegal, pe artera Unirii – Alba lulia, arteră aflată în responsabilitatea PMB. Sancţionarea penală a vinovaților de acest desfrâu este obligaţia instituţiilor de cercetare penală, pentru care acest raport este mai mult decât elocvent..
21 milioane pentru betoane și borduri pe bulevardul Unirii
Robert Negoiţă a cheltuit ilegal fonduri publice pentru a betona această arteră. 64% din suma contabilizată (32,199 milioane lei) a fost alocată lucrărilor ilegale de pe această arteră, majoritatea pentru borduri și betoane.
Sectorul 3 al Municipiului București a cheltuit, între 2010 și 2014) peste o sută de milioane de lei anual pentru amenajarea peisagistică și întreținere spații verzi (între 184,33 milioane de lei în 2011 și 120,18 milioane în 2014). În această perioadă utilizarea fondurilor de la bugetul local, în baza comenzilor emise de Sectorul 3 către ADPB SA s-a localizat,în principal, pe lucrările ilegale a căror efectuare Robert Negoiță a dispus-o pe bulevardul Unirii, pe ambele aliniamente dintre magazinul Unirea și Piața Alba Iulia. Numai pe această lucrare ilegală, Negoiță a cheltuit proape 27% din toate sumele risipite, în mare parte, în 2014, pe întreținere spații verzi.
După cum se poate observa, potrivit tabelului alăturat, 20,4 milioane de lei (peste 63% dintre lucrările efectuate în 2014 pe bulevardul Unirii) au fost cheltuiți pentru amenajări de trotuare – borduri și rigole din granit, structuri de beton de diverse culori, pavaj ornamental din granit și garduri și doar 37% reprezintă amenajare de spații verzi.
În acest mod, reiese din raportul Curții de conturi, edilul Robert Negoiță „a aruncat” 5 milioane de euro pe amenajare ilegală a trotuarelor. Ilegal, deoarece, scrie în raportul Curții, spațiul verde adiacent Bulevardului unirii se află în administrarea Muncipiului București (nu a sectorului 3) iar lucrările, de opt milioane euro în total (32,199 milioane lei – vezi tabel) au fost efectuate „în contradicție cu obiectivele din programul de reabilitare a domeniului public și spațiilor verzi aprobat de Sector).
Cum a „spart” edilul Robert Negoiță 427 de bănci
Tot Robert Negoiță a dispus, în 2013, să se scoată din funcțiune 427 de bănci, instalate pe bani grei cu doar doi-trei ani înainte, de fostul primar, Liviu Negoiță. în valoare de 2,9 milioane de lei 2012. Băncile fuseseră instalate în perioada 2010 – 2012 și erau încă în perioada de garanție.
Cu toate că acestea era încă în stare foarte bună, băncile au fost demontate și depozitate în ajuns în magaziile Direcției de Parcuri Sector 3, au constatat inspectorii Curții.
Cetățeanul TV