Lucrările la Pasajul Muncii ar putea fi gata săptămâna viitoare. Cel puțin asta promite primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Edilul șef a spus la Digi 24 că întârzierile au fost cauzate de schimbarea proiectului.
Cu toate că autoritățile locale le-au cerut muncitorilor ca până săptămâna viitoare să-și strângă utilajele lucrarea este departe de a fi predată la cheie. Muncitorii mai au de terminat lucrările la una dintre gurile de metrou.
Inițial, proiectul, aprobat în 2006, prevedea ca lucrările să se desfășoare pe parcursul a doi ani, iar costurile erau estimate în jurul sumei de 10 milioane euro. Apoi, în 2011, termenul de execuție a fost prelungit la trei ani, iar prin modificarea proiectului inițial de către Consiliul General al Capitalei, costul total al lucrării a fost de aproape 19 milioane euro.
Lucrările începute în 2010 au avut ca scop principal consolidarea și izolarea pasajului. Lucrările au fost oprite după aproximativ un an, timp în care, la suprafață s-a amenajat un … părculeț cu bănci și fântână arteziană, iar Pasajul Muncii a fost lăsat cu schelele pe el. În 2011, lucrările au fost reluate, cu un buget aproape dublu, bani de la bugetul local.
Din 2010 și până în prezent, Pasajul Muncii a fost un adevărat obstacol pentru șoferii care tranzitau zonele Basarabiei, Decebal, Calea Călărașilor și Mihai Bravu. Bucureștenii care folosesc mijloacele de transport în comun au fost și ei afectați. Tramvaiele au fost înlocuite cu o linie navetă de autobuz, iar pentru accesul la metrou, oamenii sunt nevoiți să se înghesuie pe o singură intrare.
Pasajul Piața Muncii a fost construit în 1985 și face legătura între Șoseaua Mihai Bravu, Calea Călărașilor, Bulevardul Dacia și Bulevardul Basarabia. Pasajul Muncii subtraversează șoseaua Mihai Bravu pe o lungime de 124 de metri și este încadrat de două rampe de 200 de metri în partea de nord spre Vatra Luminoasă, respectiv 169,28 metri în sud spre strada Baba Novac.
Cetățeanul TV