Mihaela Nădăşan a murit vineri la vârsta de 50 de ani, după ce miercuri, în săptămâna Paștelui, a suferit un AVC. Femeia deţinea o funcţie importantă în Banca Transilvania, fiind Director General Adjunct, Instituţii şi Pieţe Financiare.
Potrivit colegilor de la locul de muncă, Mihaela Nădăşan ar fi avut o discuţie aprinsă cu George Călinescu şi cu Mircea Ştefănescu, colegi la Banca Transilvania. Un insider din bancă susţine că Nădăşan nu era singura persoană supusă la presiuni în instituţie. Mulţi angajaţi din BT trăiesc în stres permanent, iar unii au ales să schimbe locul de muncă.
Oficial, instituţia bancară cu sediul central în Cluj a anunțat așa tristul eveniment.
Un apropiat ne-a povestit că nu a văzut-o niciodată pe Mihaela atât nervoasă, aşa cum era după cearta cu cei doi, care s-a petrecut la începutul săptămânii în care a suferit AVC-ul.
Miercuri seara, aflată acasă, Mihaela Nădăşan vorbea incoerent şi ar fi avut vărsături. Apoi, în jurul orelor 18-19, unul dintre copii (femeia are o fată şi un băiat) ar fi găsit-o căzută în curte, leşinată. A fost dusă de urgenţă la spital de către soţ.
Ajunsă la UPU Cluj, economista a fost operată de neurochirurgul Ioan Florian. Femeii i-a fost afectată carotida internă, care a cedat, inundându-i creierul. Carotida internă este cel mai mare vas care care duce la creier şi alimentează cu sânge inclusiv ochii.
Stresul a ucis-o și pe Raluca Stroescu
Cazul economistei din Cluj seamănă cu un alt caz celebru, petrecut în 2007, când presa a dezvăluit tragedia căreia i-a căzut victim Ralucăi Stroescu, manager de audit la Ernst&Young România. Tânăra a fost răpusă de stresul de la locul de muncă. În vârstă de 31 de ani, Raluca a cedat după mai multe zeci de zile de muncă fără pauză.
Potrivit unui angajat al Ernst&Young, Raluca ceruse concediu cu o lună înainte, dar nu i-ar fi fost aprobat.
„Ne pare rău pentru colega noastră. Era o femeie de nota 10 – foarte amabilă – probabil prea amabilă. Amabilitatea faţă de superior probabil a omorât-o. Nu putea să refuze o rugăminte. La noi, probabil trebuie să fii foarte nesimţit, ca să poţi să ai o viaţă normală. Pe lângă programul prelungit, lucram şi într-un stres enorm care este accentuat în perioada Decembrie – Mai.
Suntem conştienti de alegerea făcută, dar parcă am renunţat la prea multe sâmbete pentru o carieră decentă – de aceea durata medie de viată (ca şi ani de lucru) în EY este de sub 3 ani-toată lumea pleacă…Pacăt că nu a plecat şi Raluca, înainte de a fi prea târziu…Odihnească-se în pace!”, au scris pe forumuri „EY employee”.
Cetățeanul TV