vineri, noiembrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalMinciuna are picioare scurte. Buba e că Guvernul continuă să ne ia...

Minciuna are picioare scurte. Buba e că Guvernul continuă să ne ia pe toți de proști

-

De parcă nu aveam sute de instituții de stat inutile și degrabă consumatoare de bani de la buget, în vara lui 2023 guvernul a mai înființat una, Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

Premierul Marcel Ciolacu a  ieșit atunci ca să laude lărgirea birocrației, în loc de scăderea ei și a numărului bugetarilor, prin înființarea acestei AMEPIP.

Un fel de pișu contra vântului

Ca să mori de râs, dacă mai ai ceva umor, când te fură guvernul țării tale pe față, și nu te ia plânsul, în Nota de fundamentare a Hotărârârii nr. 617/2023, prin care s-a înființat AMEPIP,  se spune că agenția vine în ajutorul guvernanței centrale, pentru a gestiona problemele de eficiență a întreprinderilor publice, pentru a asigura îmbunătățirea principiilor de guvernanță corporativă în cadrul acestora și pentru a respecta jaloanele asumate prin PNRR și procesul de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Citește și Guvernul și PNRR, două pericole mortale pentru România

Minciuna are picioare scurte

Marcel Ciolacu, ca să mai facă niște locuri de bugetari pentru clientela de partid, se aventura să ne convingă de minunatele rezultate ale înființării unei noi agenții:

„Deoarece avem un ritm alert pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR aprobăm azi două acte normative ce închid jaloane cheie. Este vorba de organizarea și funcționarea Agenției pentru monitorizarea și evaluarea performanțelor intreprinderilor publice.

Adoptăm și normele metodologice privind guvernanța corporativă la companiile de stat. Vreau să vă amintesc că nu sunt doar jaloane în PNRR, ci și obiective majore în procesul de aderare la OCDE. Îndeplinim două ținte solicitate atât de Comisia Europeană, cât și de aderarea la OCDE”.

Ca să nu ne ia nimeni de proști, nici măcar guvernul lui Iohannis, trebuie să o spunem răspicat:

Prin PNRR, România și-a asumat întărirea principiilor de guvernanță corporativă în cadrul întreprinderilor publice, dar NU înființarea unei agenții.

Să ne întoarcem la zi și la minciună

Guvernul a aprobat joi un memorandum care prevede că, în aplicarea competenţelor în domeniul guvernanţei corporative, autorităţile coordonate de Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) au posibilitatea de a negocia şi conveni clauzele contractelor de mandat potrivit principiilor libertăţii contractuale, cu respectarea legislaţiei aplicabile contractelor de mandat ale administratorilor.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, tot joi, că a depus un memorandum în Guvern pentru ca litigiile ce rezultă din contractele de mandat încheiate de companiile de stat cu membrii Consiliilor de administraţie, de supraveghere sau Directoratelor să fie soluţionate în instanţele din ţară şi nu de către jurisdicţii arbitrale internaţionale de la Viena, Paris sau Londra.

„Este greu de înţeles ce fac unele companii de stat din România! Ele încurajează lipsa de încredere în propria justiţie, în instanţele naţionale române. Ca ministră a Justiţiei, nu pot accepta asta. Situaţia de fapt este următoarea: la nivelul contractelor de mandat încheiate între companiile de stat din România şi membrii Consiliului de administraţie/supraveghere/directorate, se introduc clauze arbitrale potrivit cărora eventualele litigii se vor soluţiona de către jurisdicţii arbitrale internaţionale (Viena, Paris, Londra etc). Situaţia trebuie rezolvată. Din raţiuni ce ţin de încrederea în justiţia naţională, dar şi din motive economice. Costurile privind soluţionarea acestor litigii în străinătate sunt ridicate. Vorbim despre: taxe arbitrale, onorarii arbitri, onorarii avocaţi, costuri de deplasare, cazare, traduceri documente”, a declarat Gorghiu, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Justiţiei.

Este ușor de înțeles de ce „este greu de înţeles” pentru doamna Gorghiu!

Pentru cine i-a urmărit cariera, pardon, parvenirea politică, este ușor de înțeles. Este doar executanta la timp a ordinelor primite de la protectorul său, încă președintele Klaus Iohannis.

Însă, acestă aberație contra intereselor românilor, plătitori de taxe și impozite, cum zicea Sorin Ovidiu Bălan pe vremuri, trebuie cumva oprită!!!

Statul român condus de ăștia, gen Iohannis, Ciolacu și Gorghiu, că eu nu confund statul cu țara mea, trebuie oprit să-și mai bată joc de noi, românii!

De ce spun că-și bat joc, pe înțelesul și celor mai înrăiți susținători ai guvernului PSD-PNL:

Guvernanța corporativă trebuia să scoată influența politică din conducera companiilor de stat încă de acum 13 ani, conform OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 883 din 14/12/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Ei, aș, ți-ai găsit cu politicienii români!

Au folosit-o, fix invers, ca să-și pună proștii din partide la conducerea companiilor de stat. Au făcut mizeria asta angajând firme de recrutare, care executau, pe bani mulți, exact ce le spuneau cei din guvern să recruteze.

Acum, guvernanții au și o agenție, ca să fie siguri că vor fi aleșii lor în fruntea companiilor de stat și nimeni nu mai poate contesta decât tot la instituțiile din țară, care ghici de cine sunt controlate?

Faza e, trebuie să recunosc, că escrocheria asta doamna Gorghiu a înțeles-o! Sper că și cât mai mulți dintre noi care vom merge anul ăsta la vot am priceput cu ce escroci avem de-a face!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...