Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, care a motivat de la psihiatrie sentința aberantă din dosarul Băneasa, s-a dat în spectacol la Poliție, în încercarea de a-și scăpa fiul implicat într-un accident de circulație.
Ion Tudoran s-a folosit de legitimația de magistrat pentru a-i intimida pe polițiști, dezvăluie jurnaliștii de la Lumea Politică. A fost trimis la plimbare.
Fiu de judecător – jeep cu numere de SUA
Accidentul s-a petrecut în mai 2016, la intersecția străzilor Mareșal Averescu și Turda. Tudor Ion-Tudoran, aflata la volanul unui jeep înmatriculat în SUA pe numele unui anume Chunchien Lin, mașină folosită și de către tatăl său, rula dinspre Piața 1 Mai către Piața Domenii.
La un moment dat, Tudoran junior a acroșat o mașină, proprietate a Aviației Utilitare, staționată pe prima bandă, lângă bordură.
Inițial, șoferul și-ar fi recunoscut culpa și ar fi fost de acord să încheie înțelegerea amiabilă. Dar, după ce a vorbit la telefon cu tatăl său, a întors-o ca la Ploiești.
Judecătorul Tudoran a vrut să-i intimideze pe polițiști cu legitimația de magistrat
Corneliu Bogdan Ion Tudoran a venit imediat la fața locului, iar apoi la Secția de Poliție pentru a asista la actele procedurale, deși nicio prevedere legală nu îi permitea asta. Ca să-i intimideze însă pe agenții de la Rutieră, judecătorul le-a fluturat prin față legitimația de magistrat, spunând că este judecător în materie penală la Curtea de Apel București. Pentru că a fost refuzat, Tudoran a început să țipe la polițiști, după cum a declarat și un martor prezent la circul făcut de judecător.
Polițiștii l-au invitat să părăsească sediul, după ce i-au explicat că fiul său implicat în accident este major, iar prevederile legale îi permit doar să îl asiste, ca membru de familie, la un eventual proces în instanțele de judecată.
Martor, surprins de tupeul judecătorului Tudoran
Șocați de agresiune verbală și tupeul judecătorului, polițiștii de la Rutieră s-au văzut nevoiți atunci să aducă un martor, Miu Florin Mihai, ce se afla în sediul Biroului Accidente Ușoare.
„În data de 23.05.2016, în jurul orei 19.30, aflându-mă în Biroul Accidente Ușoare Sector 1, am fost invitat în interior de un polițist pentru a asista la discuția dintre acesta și un cetățean. Am surprins faptul că un domn în vârstă de aproximativ 55 de ani exclama faptul că nu este lăsat să asiste la discuția dintre polițist și conducătorul auto în calitate de părinte”, a declarat martorul Mihai Miu.
„Acesta (nr. judecătorul Tudoran) a scos o legitimație și a afirmat că este judecător și are dreptul să asiste la soluționarea accidentului în calitate de martor. Între timp a apărut și un avocat care a completat o împuternicire. În biroul accidente ușoare au fost prezenți atât avocatul, cât și tatăl conducătorului auto. Domnul care s-a prezentat ca fiind părintele conducătorului auto implicat în accident a avut o atitudine agresivă, cu un tot ridicat, deranjant pentru toți cei aflați în birou”, a continuat Mihai Florin Miu în declarația olografă.
Falsul avocat Alexandru Ion Tudoran și-a reprezentat fratele
La circul de la secția de poliție s-a alăturat și Alexandru Ion Tudoran, celălalt fiu al judecătorului, care a pretins că este avocat și că vrea să-și reprezinte fratele.
Ziarul Cetăţeanul a dezvăluit că Alexandru Ion-Tudoran, fiul cel mare al fostului judecător de la Curtea de Apel București Corneliu Bogdan Ion Tudoran, a fost trimis recent în judecată de procurorii ploieșteni, tocmai pentru practicarea ilegală a avocaturii în România.
El a completat pe loc o delegație de reprezentare avocațială prin care fratele său implicat în accident, Tudor, îl angaja să îl reprezinte ca avocat la întocmirea procesului verbal de la Accidente Ușoare.
Într-un final, „avocatul” care nu a fost niciodată înregistrat la Baroul București, dar emitea delegații în baza unei așa zise acreditări din Spania, a fost lăsat să participe la întocmirea fișei de accident. Concluzia poliției a fost clară: Tudor Ion Tudoran este vinovat.
Și-au chemat vecinul pe post de martor în proces
Judecătorul și copiii săi nu au acceptat concluziile Poliției și, pentru a scăpa de plata despăgubirilor, ei au mers în instanță. La Judecătoria Sectorului 1 Tudor Tudoran a cerut în dosarul nr. 25679/299/2016 anularea procesului verbal de contravenție. Culmea tupeului, el a cerut și despăgubiri de 25.000 de lei de la proprietarul mașinii pe care el însăși a avariat-o.
Ca să-și dovedească pretinsa nevinovăție, juniorul, consiliat de tatăl judecător și fratele „avocat”, a adus martor un vecin, Theodor Danaricu. Acesta a declarat că trecea întâmplător pe trotuar fix în momentul accidentului, însă nu s-a oprit, deși și-a recunoscut vecinul.
Abia după două zile l-ar fi abordat pe fiul judecătorului, întrebându-l de starea Jeep-ului. Mincinile lui Danaricu în instanță nu au fost însă crezute, fiind singurul martor ce contrazicea până și fotografiile făcute la fața locului.
De altfel, Dănăricu este un apropiat al familiei Tudoran, iar credibilitatea lui este extrem de discutabilă.
S-a facturat singur pentru a cere daune
Tudor Ion Tudoran a ticluit o factură emisă de ALG Inc Assist SRL, cum că ar fi plătit în numerar peste 10.000 de lei pentru daunele jeep-ului.
Victima accidentului a sesizat însă că factura era emisă de o firmă la care Tudor Ion Tudoran era asociat. Mai mult, plata de peste 10.000 de lei nu putea să fie efectuată în numerar conform normelor legale.
„În scopul obținerii sumei de 10.410 lei reclamantul a depus la dosarul cauzei documente false, întocmite special pentru a justifica așa-zisul prejudiciu. Astfel, pentru justificarea așa-zisului prejudiciu, reclamantul a depus FF nr. 12/8.06.2016 în valoare de 10.410 lei, Devizul comandă piese / 08.06.2016 și Chitanța nr. 5/08.06.2016 emise de ALG Inc Assist SRL. Din studiul documentelor rezultă că societatea ar fi încasat în numerar de la reclamant suma de 10.410 lei, deși conform dispozițiilor Legii nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar plafonul maxim de încasare pentru plăți în numerar este de 10.000 de lei. (…) Întrucât mi s-a părut ciudată această așa-zisă plată și încasare în numerar am făcut verificări la ONRC și am constatat cu stupoare că reclamantul Ion-Tudoran Tudor este asociat și deține 10% din ALG Inc Assist SRL”, a declarat victima.
Aceasta a spus în fața instanței de judecată că „societatea la care este asociat reclamantul a emis facturi și chitanțe fictive, cu încălcarea dispozițiilor legale în materie fiscală”.
Instanța a sancționat comportamentul judecătorului Ion Tudoran
„În ceea ce privește susținerile petentului referitor nelegalitatea procesului verbal pentru întocmirea acestuia cu nerespectarea dreptului la apărare pentru că nu i s-ar fi permis tatălui magistrat (Corneliu Bogdan Ion-Tudoran – n.r.) să asiste în baza art. 10 din Legea 303/2004 și a avocatului să participe activ la audierea martorilor, instanța le va respinge ca neîntemeiate” se arată în motivarea deciziei.
Judecătorii au constatat că Tudor Ion Tudoran este major și nu trebuia audiat în prezența părinților.
„În ceea ce privește calitatea de magistrat al tatălui petentului, art.10 din Legea 303/2004 se referă la posibilitatea magistratului de pleda în fața instanței. În ceea ce privește pe avocatul petentului, instanța constată că acesta a fost prezent la cercetarea la fața locului și la audierea martorilor, iar eventuala imposibilitate de a adresa întrebări martorilor în fața agentului constatator, instanța apreciază că nu este de natură să ducă la afectarea dreptului petentului la apărare, în substanța sa, câtă vreme aceste întrebări au fost adresate de avocatul petentului în fața instanței nu numai martorilor, cât și intervenientului (cealaltă persoană implicată în accident)”, subliniază judecătorii de la Sectorul 1 a căror decizie a fost menținută și de magistrații de la Tribunalul București.
CITEȘTE ȘI Judecătorul recidivist Ion Tudoran. L-a durut în cot și de Înalta Curte
Tudoran junior a încercat să inducă în eroare instanța
Pentru pretențiile de 25.000 de lei, Tudor Ion-Tudoran a avut obligația de a achita o taxă de timbru în sumă de 655.5 lei.
Culmea, a susținut că nu poate achita acești bani, pe motiv că nu are venituri, cerând eșalonarea plății. „Vă rugăm să rețineți că situația financiară nu îmi permite să achit această sumă. Totodată, vă aduc la cunoștință că la acest moment nu sunt angajat și nici nu realizez alte venituri care să îmi permită achitarea taxei de timbru într-o singură tranșă”, solicita odrasla judecătorului, aducând în acest sens adeverințe de la ANAF ce atestau că în anii 2015 și 2016 nu a avut venituri impozabile.
Cu toate aceastea, Tudor Ion-Tudoran a avut suma de 100.000 de lire pentru a cumpăra un apartament de lux în Complexul Izvorul Dorului din Sinaia. În vârstă de 36 de ani, acesta nu a muncit niciodată. Iar părinții săi, judecătorul Tudoran și Doina Ion-Tudoran, angajați la stat, nu au declarat vreo donație către el.
Cetățeanul TV