joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalMinunile Bucureștiului! Singurii români cu adresa de buletin în parc

Minunile Bucureștiului! Singurii români cu adresa de buletin în parc

-

Patru români au primit cărți de identitate cu adresa în Parcul Orășelul Copiilor, din Sectorul 4 al Capitalei. „Minunea” durează de aproape 10 ani, din cauza incompetenței funcționarilor de la Evidența Persoanelor.

Investigație realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Ziarul Cetățeanul a soliciat ministrului de Interne Marcel Vela să ia măsuri pentru intrarea în legalitate în cazul persoanelor care figurează, în documentele oficiale ale statului român, că au domiciliul în Parcul Orășelul Copiilor, din Sectorul 4 al Capitalei.

Orășelul Copiilor, casă pentru patru bucureșteni

Potrivit surselor ziarului Cetățeanul, cei patru bucureșteni care, în actele de identitate locuiesc în parc sunt: Mitrache Mihai (2018), soția sa Mitrache Alexandra (2014), sora sa Mitrache Silvia și soțul acesteia Vâlcea Daniel Dumitru – ambii din 2011.

Orășelul Copiilor
Restaurantul Le Medieval a fost demolat. Aici, locuiesc în prezent cei patru bucureșteni

Nu numai că și-au făcut domiciliul în parc, dar afaceristul Mihai Mitrache a construit acolo ilegal și un restarant, pe domeniul public, demolat recent de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Culmea, în apărarea acestora a sărit deputatul-activist Nicușor Dan. Acesta a intervenit în procesul de suspendare a demolării construcției ilegale pe motiv că acolo e locuința unor oameni. 

CITEȘTE ȘI: Lui Nicușor Dan îi crește nasul. Pinochio pierde procesele pe bandă rulantă

Cum au reușit să-și facă domiciliul în Orășelul Copiilor

Orășelul Copiilor, Nicușor Dan
Mihai Mitrache, pe terasa restaurantului său, care funcționa fără autorizație FOTO Facebook

În 2004, Mihai Mitrache a cumpărat o căsuță de 80 de metri pătrați, amplasată pe spațiul verde din Parcul „Orășelul Copiilor”, cu drept de folosință asupra terenului – domeniu public.

Clădirea, care s-a aflat inițial în patrimoniul S.C. Compania de Librării București SA, era o construcție ușoară, cu caracter temporar, pentru că pe domeniul public nu se pot edifica construcții definitive.

Apoi, Mitrache a început să se întindă pe domeniul public, construind, mai întâi, o mansardă și un balcon, fără autorizație de construirea, spune Primăria Sectorului 4.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Nicușor Dan, corigent la administrație!

Printr-o suveică imobiliară, Mihai Mitrache a trecut imobilul, în acte, mai întâi pe numele surorii sale Silvia Mitrache (2011), apoi soacrei sale, Paula Popescu (2018).

Peste noapte, locul mansardei a fost luat de un etaj în toată regula. Tot fără autorizație de contruire au mai apărut un balcon și o tereasă de 25 mp, întinsă ilegal pe domeniul public.

Restaurant ilegal pe domeniul public 

În 2013, primarul Cristian Popescu Piedone a emis o autorizație de construire ilegală pentru „recompartimentări interioare, închidere și extindere terase acoperite”, beneficiarul fiind firma Medieval Select SRL (Restaurantul Le Medieval), administrată de Mihai Mitrache.

Deși legea nu permitea decât construcții provizorii pe spațiul verde, rezultatul a fost o clădire în toată regula, cu o suprafață desfășurată de 378 mp.

Orășelul Copiilor, Nicușor Dan
Mitrache, afaceristul căruia îi ia partea Nicușor Dan, și-a extins restaurantul peste copaci

Potrivit Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, „În condițiile legii, pe terenurile aparținând domeniului public persoanele fizice sau juridice pot realiza, în interes privat, numai construcții cu caracter provizoriu, autorizate în condițiile Legii, pe amplasamente stabilite în baza reglementărilor documentațiilor urbanistice aprobate”.

Nu au plătit niciun ban la stat

Primii care și-au tras buletin în parc au fost sora și cumnatul lui Mihai Mitrache, în august 2011, la două luni după ce construcția ușoară inițială, amplasată pe domeniul public, a fost trecută pe numele surorii.

Apoi a urmat soția lui Mitrache, Alexandra. În decembrie 2014, după ce a Restaurantul Le Medieval s-a întins ilegal pe spațiul verde, Alexandra Mitrache a solicitat la „Evidența Persoanelor” mutarea domiciliului pe Șoseaua Olteniței nr. 15, deși imobilul figura cu funcțiune „spațiu comercial” și nu de locuință.

Ultimul care și-a făcut carte de identitate în restaurant, pe adresa Parcului „Orășelul Copiilor” a fost chiar patronul cârciumei, Mihai Mitrache, în aprilie 2018.

Din 2016, Mitrache și rudele sale nu au mai plătit niciun ban primăriei pentru suprafața de teren din domeniul public primită în folosință odată cu cumpărarea „căsuței”. Nemulțumirea lui Mihai Mitrache a fost că taxele calculate de Primăria Sectorului 4, conform legislației în vigoare, sunt prea mari. Cu toate acestea, afaceristul nu a contestat niciodată în vreo instanță modul în care i-au fost calculate sumele de plată.

Pentru că nu a plătit, primăria nu i-a mai reînoit lui Mitrache acordul pentru ocuparea domeniului public. Din acest motiv, nici restaurantul nu a mai primit autorizații de funcționare.

Cu toate acestea, localul a continuat să funcționeze fără ca Direcția de Sănătate Publică sau altă instituție a statului să-l deranjeze pe afacerist.

Evidența Populației refuză să-și facă datoria

Ziarul Cetățeanul a solicitat Evidenței Populației lămuriri privind modul în care soții Mitrache au reușit să obțină cărți de identitate pe adresa „Orășelul Copiilor”.

În loc să declanșeze o anchetă, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date stă cu mâinile în sân, pe motiv că legea nu obligă autoritățile să facă verificări!?!.

„În contractele de vânzare-cumpărare prezentate pentru a face dovada adresei de domiciliu nu este menționată destinația de spațiu comercial și nici faptul că imobilul în cauză este situat în Parcul Orășelul Copiilor”, este răspunsul stupefiant trimis ziarului Cetățeanul de către funcționarii Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor.

Cetățeanul TV

5 COMENTARII

  1. :)) Să ai locuință și business ilegal în parc și să ai tupeul să ceri și buletin cu adresa în spațiul verde. Dana Budeanu, uite aici material.

  2. Legea procesuală civilă ( NCPC ) cere ca intervenientul ( Asociația – Nicușor Dan ) să manifeste un interes Legitim propriu pentru a putea formula o cerere de intervenție , indiferent de natura acesteia .
    Care este interesul Legitim propriu al Asociației – Nicușor Dan în speță ?
    De ce Curtea de Apel nu a respins cererea de intervenție accesorie invocând excepția lipsei de interes ?

    Robert .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...