Fostul judecător Bogdan Ion-Tudoran, anchetat pentru corupție, este mai nou bolnav de demență. Așa arată testele MMSE pe care le-a făcut (examinare minimă a stării mentale). Dacă diagnosticul este real, toate sentințele lui Tudora din ultimii ani sar în aer. Dement sau nu, ziarul Cetățeanul a descoperit în deciziile sale erori judiciare extrem de grave.
Anchetat penal de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiției (SIIJ) pentru fals în declarații, acte de comerț incompatibile cu funcția și trafic de influență, fostul judecător Bogdan Ion-Tudoran, care a inventat probe în dosarul Băneasa, se bucură deocamdată de „imunitate” din partea procurorilor. De un an de zile, dosarele sale zac la Secția Specială, condusă de fostul procuror DNA Nicolae Marin (care a întocmit rechizitoriul în dosarul Băneasa), iar până acum fostul magistrat nu a fost nici măcar audiat.
În 22 august 2019, Ion-Tudoran a fost filmat ieșind din sediu SIIJ, unde s-ar fi întâlnit chiar cu Nicolae Marin. Apoi, s-a dus direct la sediul Curții de Apel, unde și-a scris pe loc demisia din funcția de judecător, fără preaviz. După câteva zile, Ion-Tudoran s-a internat la Psihiatrie.
CITEȘTE ȘI: „Călăul” dosarului Băneasa Ion-Tudoran, ținut în carantină de procurori
Tudoran „a picat” testul MMSE
Șefi de clinici, medici specialiști și directori de spitale s-au compromis și și-au pătat reputația profesională oferindu-i fostului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran diagnostice psihiatrice false, cu scopul de a-l salva de ancheta penală derulată împotriva sa.
În timp ce făcea adevărate scamatorii cu procurorii care încercau să-l aducă la audieri, Ion-Tudoran și-a comandat un test MMSE (examinare minimă a stării mentale), pe care l-a picat cu brio. Acum se încearcă acreditarea ideii că Tudoran ar suferi de demență. „Încă un tertip pentru a scăpa de ancheta penală”, spun surse apropiate anchetei.
În cealaltă ipoteză, aceea că judecătorul chiar s-a îmbolnăvit de demență, trebuie puse la îndoială toate deciziile judecătorului din ultimii ani, deoarece studiile și observațiile medicale au demonstrat că demența nu apare dintr-o dată. Boala se instalează treptat și afectează, în decursul mai multor ani, raționamentul și funcțiile cognitive. Câte victime a mai făcut judecătorul dement? Numai în dosarul Băneasa Ion Tudoran a făcut prăpăd, inventând documente pe care nu le-a mai văzut nimeni, probe sau fapte inexistente, în rest copiind în sentință, mai rău ca la școala primară, rechizitoriul procurorilor.
CITEȘTE ȘI: Dosarele penale ale fiului judecătorului Ion-Tudoran, ținute la sertar de procurori
Testul care ar demonstra starea de demență a lui Tudoran
La testul de screening al alterării funcțiilor cognitive fostul judecător a oferit răspunsuri halucinante, care dovedesc o stare de demență, dar nu poate descoperi și simulanții.
Ion-Tudoran „nu a știut” în ce an și în ce oraș se află, nu a putut să numere din 7 în 7 și nu a putut reproduce în desen un ceas care să indice ora 11:10. El a desenat un ceas care arăta ora 11 fără 10.
CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Dosarul Băneasa. Sentința lui Tudoran, contrazisă de hotărârile Înaltei Curți
„Lăsați-l în pace! Dărâmați un om! Lăsați-l să-și îngrijească sănătatea precară” – Alexandru-Ion Tudoran
De când are demență judecătorul Ion-Tudoran
Repetăm, dacă ar fi să luăm de bună demența lui Bogdan Ion-Tudoran, trebuie verificat cum a influențat asta sentințele care le-a pronunțat în acea perioadă. Este de datoria instanțelor superioare să pună sub semnul îndoielii deciziile fostului judecător de la Curtea de Apel București.
O întrebare pe care atât procurorii SIIJ, cât și membrii Consiliului Superior al Magistraturii refuză să și-o pună.
Demența este o boală a creierului care afectează progresiv alte și alte părți ale creierului producând dificultăți ale activităților uzuale de zi cu zi, dificultăți de comunicare, schimbări de dispoziție, raționament sau de personalitate.
Așadar, starea de demență nu se instalează brusc, ci procesul începe treptat și se extinde progresiv peste o perioada de câțiva ani. Ani în care Ion-Tudoran a împărțit „dreptatea”!
CITEȘTE ȘI: Curtea de Apel București, cea mai mare eroare judiciară. Judecătorii au inventat donații de terenuri
Aberațiile din dosarul Băneasa și motivarea scrisă la Psihiatrie
Dincolo de această dilemă rămân faptele lui Ion-Tudoran. Magistratul a inventat probe în dosarul Băneasa pentru a confisca terenurile și clădirile din cel mai mare complex comercial din România.
În sentința pronunțată, el a copiat cuvânt cu cuvânt rechizitoriul întocmit de amicul său procurorul Nicolae Marin, cel care acum ar fi trebuit să-l ancheteze. Iar cel mai grav este că Ion-Tudoran a redactat motivarea hotărârii din dosarul Băneasa de pe patul de spital de la Psihiatrie, după ce i se aprobase demisia și nu mai era judecător.
Motivarea, nesemnată de Ion-Tudoran, a fost trimisă la Curtea de Apel București pe un stick de memorie, prin intermediul fiului său cel mic, Tudor Ion-Tudoran.
CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Judecătorul din dosarul Băneasa a dat în judecată CNSAS direct de la Psihiatrie
VIDEO Martorii protejați din ancheta SIIJ, intimidați de gorilele lui „Chinezu”
Postul de televiziune Românai TV a difuzat imagini care probează că fostul judecător și-a implicat și familia în faptele sale de natură penală.
Ion-Tudoran a fost informat (oare de cine?!?) când vor fi audiați la Secția Specială martorii protejați din dosarele sale de corupție, iar la data la care aceștia au venit la sediul SIIJ (26 august 2019), și-ar fi trimis acolo fiul cel mic.
Tudor Ion-Tudoran a fost filmat când, însoțit de doi angajați ai lui Florin Pârvu, zis „Chinezu”, patronul Autovit – partener de afaceri al tatălui său, a păzit sediul SIIJ timp de 7 ore, cât a durat audirea martorilor. Din când în când, juniorul raporta la telefon orice mișcare, așa cum se vede în imaginile surprinse de România TV. În acest timp, locotenenții lui Chinezu – interlopii Popescu Cristian și Andreescu Ciprian, potrivit postului TV, au patrulat ostentativ prin fața Secției Speciale, având grijă să fie văzuți de toți cei care intrau acolo.
În toată această operațiune de tip mafiot de intimidare a martorilor, au fost folosite mașini ale Autovit, firma lui Florin Pârvu. Chiar și odrasla judecătorului a venit la sediul SIIJ cu o mașină a lui Pârvu.
Cetățeanul TV