vineri, noiembrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalDosarele penale ale fiului judecătorului Ion-Tudoran, ținute la sertar de procurori

Dosarele penale ale fiului judecătorului Ion-Tudoran, ținute la sertar de procurori

-

Fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, cercetat de procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție pentru trafic de influență, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, are un fiu pe măsură, consemnează mai multe ziare din România.

Alexandru Ion-Tudoran are deschise pe numele său mai multe dosare pentru șantaj, fals în înscrisuri private, fals în înscrisuri publice și exercitarea fără drept a profesiei de avocat. Cu toatea acestea, fiul magistratului care a „măcelărit” dosarul Băneasa pare intangibil, scriu ziariștii de la Național.

Dosarele penale privind infracțiunile falsului avocat Alexandru Ion-Tudoran, sunt ținute la sertar de procurorii din Ploiești, Tulcea și Cornetu, consemnează aceleași surse.

CITEȘTE ȘI: Judecătorul din dosarul Băneasa a dat în judecată CNSAS direct de la Psihiatrie

Dosarele lui Ion-Tudoran junior bat pasul pe loc „in rem”

Anchetatorii par a fi deschis doar de ochii lumii dosare penale pentru a-i cerceta infracțiunile înfăptuite chiar în sălile de judecată. Din iulie 2019 și până în prezent, unitățile de parchet care instrumentează dosarele penale nu au făcut nimic pentru a-l trimite în judecată pe falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran, personaj care a reușit să păcălească zeci de clienți, dar și zeci de judecători folosind acte falsificate, pretins a fi emise de Colegiul Avocaților din Madrid, dar și de Uniunea Națională a Barourilor din România.

Procurori din Tulcea, Ploiești și Cornetu se complac în procedura eternei cercetări „in rem”.

Ion-Tudoran
Împuternicirea falsă de la Colegiul Avocaților din Madrid folosită de Alexandru Ion-Tudoran

Presa, care citează surse judiciare, a relatat despre probele deținute de procurori în dosarele lui Ion-Tudoran junior: delegații false în română și spaniolă realizate pe computer, chitanțe fără nici un element de securizare fiscală pentru încasarea onorariilor, neraportarea veniturilor realizate ilegal, acte de evaziune și exercitarea fără drept a profesiei de avocat etc.

Culmea este că, în trecut, fiul judecătorului Ion-Tudoran a mai fost reclamat pentru savârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri private și fals în înscrisuri publice, dar procurorii au dat neîncepere a urmăririi penale.

Falsul avocat, reclamat și în trecut

Una dintre victimele lui Alexandru Ion-Tudoran este omul de afaceri Cezar Panait, care l-a reclamat pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, fals în înscrisuri private, fals în înscrisuri publice și exercitarea fără drept a profesiei de avocat.

Panait, acționar și administrator al SC Terradox Solutions SRL, a descoperit în anul 2012 că Alexandru Ion-Tudoran, pe care îl angajase pentru suma de 2.447 euro lunar, nu era avocat. Deși folosea ștampile prin care își aroga calitatea de membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România – Baroul București, fiul judecătorului Ion-Tudoran nu figura ca membru al Uniunii. Însă utiliza până și contracte tipizate cu însemnele UNBR.

Ion-Tudoran
Ștampila falsă de avocat folosită de Alexandru Ion-Tudoran

După ce și-a dat seama că are de-a face cu un impostor, Cezar Panait a reclamat toate aceste fapte. Cu mult tupeu, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran nu numai că nu și-a recunoscut culpa, dar i-a solicitat omului de afaceri suma de 30.000 de euro drept daune pentru  rezilierea ilegală a contractului de servicii juridice. Deși a furnizat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București toate probele ce arătau falsurile și acțiunea de șantaj a falsului avocat, procurorii au clasat cauza, considerând că faptele nu pot fi încadrate de legea penală.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Dosarul Băneasa. Sentința lui Tudoran, contrazisă de hotărârile Înaltei Curți

„Păcatele” tatălui

Ion-Tudoran, Dosarul Băneasa
Judecătorul Ion-Tudoran a făcut praf dosarul Băneasa

În toamna anului trecut, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a declanșat urmărirea penală împotriva lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, la acea dată judecător la Curtea de Apel București. Ion-Tudoran a fost acuzat de trafic de influență, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Anchetatorii SIIJ investighează, printre altele, modul în care Corneliu Bogdan Ion-Tudoran ar fi trecut pe numele fiului său, Tudor Ion-Tudoran, un apartament situat în municipiul Sinaia, județul Prahova, care ar valora peste 100.000 de lire sterline.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...