Cu puțin timp înainte ca un băiat de 16 ani să moară în spitalul din Târgu Jiu, cu diagnosticul de peritonită, pentru că singurul chirurg pediatru era în concediu medical, Spitalul Județean din Pitești a preferat să rămână fără suficienți medici ATI, doar pentru că cel care a câștigat concursul de angajare este persona non grata pentru mafia din sistemul sanitar.
Dar, s-o luăm pas cu pas, cum ar zice patronul „statului eșuat”, președintele Klaus Iohannis.
Publicația Obiectiv de Argeș anunța, pe 18 septembrie, citându-l pe noul manager, Adrian Dumbravă, că Spitalul Județean de Urgență din Pitești suferă de o lipsă acută de medici.
„ În ceea ce privește medicii, avem deficit mare de medici pe anumite specialități: avem deficit mare de medici pe ATI, la Psihiatrie, la UPU. Și la Radiologie avem nevoie de medici pentru că stația nouă de la UPU este dotată cu un CT nou și un aparat de radiologie care vor deservi doar urgențele. Degrevăm Radiologia spitalului care este supraaglomerată în momentul de față, dar ne trebuie medici. Pentru a fi o echipă completă, ne mai trebuie la ATI cel puțin 5 medici, avem 8 posturi vacante, 3-4 medici la Psihiatrie, 2-3 la UPU, 2-3 la Radiologie. Cred că, în total, ne mai trebuie urgent în jur de 15-20 medici.”, era anunțul managerului Adrian Dumbravă.
Ei, bine! SJU Pitești anunțase pe 22 august că „organizează concurs/examen pentru ocuparea posturilor vacante contractuale, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă” un post de medic primar ATI și unul de medic specialist ATI.
Pe 19 septembrie, SJUP anunță că amână „din motive obiective, pentru o perioadă de 15 zile lucrătoare” concursul de ocupare a postului de medic primar, specialitatea ATI.
Însă, printr-o Anexă la Procesul Verbal nr. 42869/13.09.2024, anunțase că cel care depusese dosarul 41355/04.09.2024 pentru postul de medic primar ATI fusese declarat „Admis” la concurs.
Nebunia continuă!
Prin anunțul nr. 49057/17 oct. 2024, Spitalul precizează că „având în vedere concursul de ocupare a postului de medic primar, specialitatea anestezie și terapie intensivă la Secția Anestezie și Terapie Intensivă, concurs programat să se desfășoare în perioada 14.10.2024-18.10.2024, la sediul unității;
Ținând seama că, din motive obiective, comisia de concurs nu se poate întruni, pentru a participa la concurs, concursul se anulează, conform Ordinului MS nr. 166/2023, art. 46, litera b)”. Semnează Manager Cj. Dumbravă Adrian.
Culmea este că, potrivit capital.ro din 30 octombrie, directorul medical al SJUP, dr. Costin Ștefan, se plânge de lipsa acută de medici, mai ales în ATI:
„În momentul de față trecem printr-o perioadă grea. Avem câteva specialități deficitare. În primul rând avem un deficit major de personal la secția ATI. În cifră exactă, ne lipsesc 10 medici. Terapia Intensivă funcționează acum doar cu doi medici – un lucru destul de tragic, dacă se poate spune așa. Practic, pentru activitatea curentă sunt doi medici angajați ai spitalului: d-na dr. Galbenu și dl dr. Bulgar. Îl avem și pe dl dr. Voican, cu contract de prestări servicii – dânsul vine și la activitatea de gardă, și în activitatea curentă. În rest, mai avem tineri medici care vin, strict, pentru linia de gardă, cu contract de colaborare.
Dl manager Adrian Dumbravă a făcut eforturi mari, iar împreună cu conducerea Spitalului Mioveni am hotărât ca în fiecare lună un medic de acolo să fie detașat la noi.
De luna trecută, suntem deja în a doua lună în care avem un medic detașat de la Spitalul Mioveni. Ne este de mare ajutor. Pentru că – să nu uităm – această secție preia pacienții din tot județul, cel puțin după ora 14. Toate urgențele majore, toate accidentele rutiere, absolut toate cazurile grave vin la noi”.
Victima jocurilor de culise este medicul Elena Voicu
Medicul al cărui dosar a fost admis la concurs, pentru ca apoi să se anuleze concursul, este Elena Voicu, dată afară abuziv de la Spitalul Sf. Pantelimon, după ce a sfătuit asistentele să nu ascundă nimic dezvăluit procurorilor despre ororile din Secția ATI de acolo.
Medicul Elena Voicu se află în conflict deschis cu mafia din sistemul medical încă din luna aprilie 2024, după declanșarea anchetei morților suspecte de la Spitalui Sf. Pantelimon, despre care ziarul Cetățeanul a relatat pe larg în exclusivitate.
Așadar, cei de la SJUP au preferat să pună în pericol de moarte pacienții decât să angajeze un medic primar a cărui integritate morală și profesională pune în pericol mafia din sistemul medical românesc.
Cetățeanul TV