joi, decembrie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăMușamalizarea cazului morților de la Spitalul „Sf. Pantelimon”. Victor Ciutacu: „Băi, nenorociților,...

Mușamalizarea cazului morților de la Spitalul „Sf. Pantelimon”. Victor Ciutacu: „Băi, nenorociților, s-a murit ca la abator”

-

Se încearcă mușamalizarea cazului „Sf. Pantelimon”, unde 17 pacienți au murit în luna aprilie, din cauza neadministrării de noradrenalină suficientă. „Nimeni, niciodată, nu vă dă dreptul să vă jucați voi de-a Dumnezeii”, reacționează, printr-un mesaj dur, jurnalistul Victor Ciutacu.

„Rar mi-a fost dat să văd o operațiune atât de monstruoasă și de transparentă ca mușamalizarea grețoasă din dosarul crimelor de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Doi judecători ai Curții de Apel București au ajuns să-și acuze un confrate, judecător la Tribunalul București, că a arestat preventiv doctorițele inculpate pentru omor calificat fără probe și pe bază de bârfe. Și, la pachet, dacă tot le-au pus libere pe doamnele cu coasa, să anuleze un snop de probe muncite de procuror. Știți de ce? Pentru că, după momentul arestării preventive a celor două doctorițe, aproape toți martorii s-au sucit și și-au schimbat radical declarațiile, susținând că nu mai sunt de acord cu ce au scris în anchetă”, spune Victor Ciutacu la România TV.

Potrivit realizatorului TV, partea cea mai emoționantă a motivării „e aia unde doamnele au făcut multă carte și s-au specializat în străinătate, iar anchetatorii nu sunt de specialitate și nu se pricep la mersul injectomatelor”.

„Păi, pe argumentele astea, doctorii ar trebui judecați de alți doctori, zidari de zidari și șoferii de șoferi. Organizăm niște statoare specializate, desființăm miliția, procuratura, judecătoria și codul penal și vedem cum se înțeleg făptuitorii cu familiile victimelor. Cât despre aia cu școala și străinătatea, pe criteriul ăsta, nici un bursier afară sau eventual, om care și-a făcut facultatea în străinătate nu ar mai trebui anchetat în vecii vecilor, amin”, mai spune Victor Ciutacu.

„Băi, nenorociților, la Sfântul Pantelimon s-a murit ca la abator”

Nu în ultimul rând, Victor Ciutacu are și un mesaj pentru cei care încearcă să mușamalizeze cazul: „Oamenii ăia au avut și ei familii. Și nimeni, niciodată, nu vă dă dreptul să vă jucați voi de-a Dumnezeii”.

„Înțeleg interesele statului, la fel cum știu și ce uriașă influență au coloșii big pharma asupra deciziilor politice și judiciare din România. Sunt dispus să pricep și că frica doctorilor păzește pepenii pandemiei și că o deschidere a Cutiei Pandorei pe măcelul de atunci ar pune pe butuci definitiv sistemul medical. Dar nu sunt dispus să accept să mă ia cineva de prost. Să mă scuipe-n față și să-mi spună că plouă afară. Băi, nenorociților, la Sfântul Pantelimon s-a murit ca la abator. Oamenii ăia au avut și ei familii. Și nimeni, niciodată, nu vă dă dreptul să vă jucați voi de-a Dumnezeii. Nu sunteți singurii care au făcut carte pe lumea asta. Dacă ați omorât oameni cu bună știință, deliberat, meritați să crăpați în pârnaie, cu toate fițele voastre proaste de gară. Și, sincer să fiu, sper să o și faceți!, a mai spus Victor Ciutacu la România TV.

Parchetul Tribunalului București le acuză pe doctorițele Maria Miron, poreclită „Doamna cu coasa”, şi Mirela Păiuș, de la Spitalul Sf. Pantelimon, că „au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea dozei de noradrenalină, în două zile diferite, ceea ce a dus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului. Ele sunt cercetate pentru omor calificat și tentativă de omor calificat cu premeditare”.

De ce au fost lăsate în libertate

Cu toate acestea, cele două doctorițe de la secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon din București au fost eliberate din arestul preventiv în 20 august, printr-o hotărâre a Curții de Apel București.

În motivarea deciziei, judecătorii spun că nu sunt de acord cu argumentul că unul dintre medici a scăzut doza de noradrenalină pentru a elibera paturile de la ATI.

„În condiţiile în care nu rămân aproape niciodată paturi libere la secţia ATI, în condiţiile în care decesul unui pacient şi internarea altuia necesită mult mai multă muncă atât pentru medici, cat şi pentru asistenţi, în lipsa altui mobil, este evident că nu putem fi în niciun caz în situaţia vreunei infracţiuni comise cu intenţie. Or, în această situaţie, în condiţiile în care s-ar dovedi culpa inculpatei, acuzaţia ar putea fi doar de tentativă la infracţiunea de ucidere din culpă, care nu este pedepsită de legea penală română” se arată în motivarea instanţei.

Judecătorii mai consideră nefondate și probele strânse de procurori cu privire la infracțiunea de omor calificat cu premeditare, spunând că „nu există nicio altă probă” din care ar rezulta infracțiunea, în afară de afirmațiile unor martori.

„Toate aceste declaraţii pe care s-a bazat propunerea de arestare preventivă sunt contradictorii în privinţa aspectelor esenţiale, singura certitudine fiind aceea că inculpatele au intrat în salonul nr. 6. De altfel, declaraţiile pe care s-a bazat propunerea de arestare preventivă sunt total contradictorii cu declaraţiile anterioare ale aceloraşi martore, precum şi cu cele rezultate din convorbirile interceptate ale acestora”, mai scrie în motivare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Nelu Tătaru, trimis în judecată pentru şpăgi de la pacienţi

0
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție l-a trimis în judecată pe medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii pe vremea pandemiei, pentru luare de mită. CITEŞTE ŞI: Nelu Tătaru îşi face cabinet privat după ce DNA...