Un antitumoral are rezultate bune la pacienții cu Covid-19 aflați în fază critică

Teste COVID-19 FOTO: leo2014/Pixabay.com
Teste COVID-19 F: leo2014/Pixabay.com

Un studiu realizat de compania PharmaMar în 10 spitale din Catalonia, Madrid și Castilla La Mancha indică faptul că medicamentul plitidepsină este eficient pentru tratarea formelor severe ale acestei infecții.

Potrivit G4media, acestea sunt primele rezultate ale unui studiu realizat de compania PharmaMar în 10 spitale din Catalonia, Madrid și Castilla La Mancha și care, în timp ce așteaptă publicarea și revizuirea lor de către comunitatea științifică, indică faptul că acest medicament este eficient și sigur pentru tratarea formelor severe ale acestei infecții.

Rezultatele au fost obținute în primele două faze ale studiului, în care aproape treizeci de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 85 de ani cu Covid care au necesitat internare în spital au primit trei doze diferite din acest medicament, a cărui denumire comercială este Aplidine. S-au măsurat, de asemenea, încărcătura virală înainte și după tratament, care a fost medie spre mare, și biomarkerii inflamației.

În plus, cercetătorii au descoperit că la o săptămână după începerea tratamentului, încărcătura virală din sânge fusese redusă la jumătate și după 15 zile, cu 70%. Mai mult, această scădere a fost însoțită de o scădere a parametrilor inflamației

„Pe lângă scurtarea timpului de evoluție al bolii, scopul nostru a fost acela de a reduce rapid încărcătura virală pentru a evita sechelele suferite de mulți pacienți care suferă de Covid luni mai târziu, cum ar fi oboseala”, spune Luis Mora, director general la PharmaMar. „Și în acest moment, se pare că această moleculă reușește”, adaugă el.

Articolul integral AICI

Un medicament care creşte rezistenţa organismului la infecţii, produs de Institutul Cantacuzino

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.