Aleșii generali ai Capitalei Doru Giugula și Bogdan Georgescu sunt propuși pentru a fi excluși din Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Ei sunt oamenii de casă a edilului Sectorului 5, Marian Vanghelie, și dețin o avere impresionantă. Potrivit Agenției Naționale de Intregritate, o parte din sume nu pot fi justificate.
Unul dintre ei, Doru Giugula, este și președintele ATOP (Autoritatea Teritorială dse Ordine Publică), organismul care are un cuvânt de spus în ceea ce privește ordinea publică în Capitală, care poate decide șefii Poliției și ce acțiuni sunt autorizate în Bucureşti. Cel de-al doilea, Bogdan Georgescu, este șeful Poliției Comunitare Sector 5 și fost președinte al Autoritatăţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Giugula, pe făraș
Pe 30 august 2012, ANI a anunțat că a constatat existența unei diferenţe de 1,16 milioane de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Doru Mihai Giugula, în perioada exercitării funcţiei de Consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București (intervalul 2008 – 2011). Inspectorii au constatat că veniturile realizate de Giugula, împreună cu familia, în perioada respectivă au fost de 456.222 de lei, dar au remarcat că averea ar fi crescut, nejustificat, au spus ei, cu aproape 250.000 de euro.
Din această cauză, ANI a constatat atunci că Giugula este incompatibil și a sesizat și Parchetul pentru cercetarea acestuia cu privire la comiterea infracțiunii de fals în declarații.
Pe 2 aprilie 2013, Curtea de Apel București i-a admis plângerea lui Giugula și a anulat raportul de evaluare al ANI, dar pe 7 noiembrie 2014 Înalta Curte (ICCJ) a modificat sentința „în sensul că respinge acţiunea formulată de reclamantul Doru Mihai Giugula ca inadmisibilă”.
Citește aici sentința Înaltei Curți
Georgescu tremură la ușa Înaltei Curți
În ceea ce-l privește Bogdan Georgescu, potrivit raportului ANI, acesta a deţinut simultan, în perioada 2008-2012, în fostul său mandat în CGMB, funcţiile de consilier general al Capitalei şi de şef al Poliţiei Locale Sector 5. De asemenea, ANI a constatat că declaraţia de avere a consilierului general nu a fost completată corect.
Pe 5 februarie 2014, Curtea de Apel i-a respins contestația, ca neîntemeiată
CITEȘTE aici sentința Curții de Apel
El se mai află însă la adăpostul speranței că Înalta Curte de Casație și Justiție îi va da totuși dreptate la recursul din dosarul 1367/2/2013, a cărui judecată a început pe 21 aprilie 2015.
Cetățeanul TV