Piaţa Agroalimentară Progresul se redeschide după amplele lucrările de renovare începute în urmă cu trei luni, anunţă Primăria Sectorului 4.
„Am creat la Piaţa Progresul un spaţiu cu dotări moderne, începând de la instalaţiile de securitate la incendiu şi terminând cu modul în care este proiectată şi organizată această piaţă. În aceste condiţii, invit toţi cetăţenii din Bucureşti, ca începând de mâine, să vină să facă cumpărăturile din Piaţa Progresul, unde îi asigurăm că vor găsi cele mai proaspete legume şi fructe. Totodată, un lucru foarte important este acela că tarifele nu s-au modificat, întrucât am avut grijă să menţinem un standard de cost foarte accesibil”, a declarat primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă.
Lucrările au vizat, în primul rând, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În acest sens, a fost montat un sistem automatizat de ventilaţie, compus dintr-o centrală de tratare a aerului, echipată cu filtre de aer, combinat cu un sistem de încălzire şi răcire, alcătuit din ventilo-convectoare şi calorifere.
CITEȘTE ȘI: Haiducii de la Piața Sudului! Cum au pus mâna „Băieții deștepți” pe terenurile și clădirile statului
„Urmare a unei investiţii totale în valoare de 11.176.500 lei, Piaţa Progresul devine una dintre cele mai moderne zone agro-alimentare din Bucureşti. Cu spaţii comerciale reconfigurate şi renovate, piaţa va oferi condiţii civilizate şi de maximă siguranţă, atât pentru comerciaţii care îşi desfăşoară activităţile în acest complex, cât şi pentru locuitorii Sectorului 4 şi nu numai care se aprovizionează de aici”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.
Piaţa Agroalimentară Progresul, cea mai sigură din Capitală
Totodată, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detecţia şi stingerea incendiilor, compus din: centrală detecţie echipată cu senzori de fum, lămpi de semnalizare, sirene şi butoane de panică, instalaţie de splinklere, alimentate dintr-un rezervor de apă cu capacitatea de 5000 litri, proiectată să acopere suprafaţa totală a pieţei, de 9.500 mp, instalaţie de 11 hidranţi complet echipaţi, alimentată din două rezervoare de apa însumând 3000 litri, sistem presurizare şi desfumare, comandat de o centrală dotată cu 7 ventilatoare, clapete antifoc şi ferestre motorizate ce asigură ventilaţia în camerele tehnice şi casele de scară.
De asemenea, pereţii au fost realizaţi din materiale ignifugate, rezistente la foc 90-120 de minute.
Pe lângă lucrările specifice obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, au fost efectuate şi ample lucrări de reconfigurare şi modernizare.
Astfel, la etaj, pe o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, într-un open-space au fost amenajate 142 de tarabe duble pentru producătorii de fructe şi legume, urmând ca în scurt timp să fie dat în folosinţă şi parterul pieţei, unde pe o suprafaţă de 4.500 metri pătraţi, vor funcţiona magazine alimentare, brutării, cofetării şi farmacii. Tot la parter, vor fi amenajate o zonă de tip fast-food precum şi una de promenadă.
Cetățeanul TV