Prefectul și primarul de Constanța au fost solicitați de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel să verifice modul în care casa familiei Palaz a fost construită ilegal pe marginea falezei Mării Negre, peste drumuri din domeniul public al Constanței.
Dosarul în care Aurelian Andrei Popa, șeful de la „Lacuri și Parcuri” București (ALPAB) este cercetat penal pentru delapidare de fonduri europene (Citește AICI) a acos la iveală și o informație spectaculoasă!
Vila Palaz, peste domeniul public!
Familia liderului PMP Constanța, fost prefect de Constanța, a construit o vilă chiar în buza mării, astupând și străzi din domeniul public, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Aceștia mnai spun și că vila ar fi, de fapt, chiar a lui Claudiu Iorga!
În cuprinsul ordonanței procurorului se menționează că printr-un set de documentații falsificate, „s-a reușit crearea unei aparențe de legalitate a situației casei lui Palaz Claudiu Iorga, care a fost amplasată pe domeniul public, ocupând o parte din strada Pescarilor și făcând să dispară Aleea Pescăruș din Constanța, pentru că și-a amplasat curtea locuinței până la buza falezei”. Astfel, spun procurorii, Palaz Claudiu Iorga „practic, și-a însușit, în mod direct, domeniul public al municipiului Constanța”.
Imaginile de pe platforma Google Earth susțin afirmațiile procurorilor. Fotografia făcută din satelit în luna septembrie 2006 (vezi mai jos), arată că terenul dintre străzile Răchitași și Tabla Buții era liber, dar confirmă și existența Aleii Pescăruș, la care face referire procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
Doi ani mai tarziu, terenul liber este ocupat de casa familiei Palaz. O dată cu construirea casei, a dispărut însă și aleea din domeniul public, după cum puteți vedea din fotografia de mai jos, realizată în 2009, an în care Claudiu Palaz a devenit prefect de Constanța.
Probabil de aceea, prin Ordonanța procurorilor din luna februarie 2018 s-a dispus „Sesizarea Instituției Prefectului Județului Constanța și a Primăriei Municipiului Constanța legat de situația terenului proprietate publică, situat în Constanța, Aleea Strada Pescarilor, între străzile Răchitași și Tabla Buții, în vederea recuperării domeniului public al statului, ocupat în urma activității coroborate a numiților PALAZ CLAUDIU IORGA, PALAZ GHEORGHE și DILANCEA ȘTEFAN DAN (ultimul este arhitectul operațiunii)” (vezi facsimil, mai jos)
Contactat telefonic, prefectul Ionuț Albu ne-a declarat că are cunoștință de informarea Parchetului, dar că se va ocupa de aceasta odată cu revenirea din concediu de vineri, 16 martie.
La rândul său, Claudiu Iorga Palaz, vicepreședințele Consiliului județean Constanța și șeful organizației PMP din Constanța, s-a arătat indignat de faptul că astfel de referiri apar într-o ordonanță de procuror dată într-un dosar în care el nu are nicio calitate. „Ce o să facă prefectul e treaba lui, nu mă interesează pe mine (…). Eu îți explic ție că eu nu am cum să pronunț pe ce spune Parchetul într-un dosar în care nu am nicio calitate”, ne-a spus acesta. Șeful PMP Constanța a refuzat însă, în ciuda insistențelor noastre, să ne explice cum s-a putut construi, legal, proprietatea familiei, peste un drum public.
Vom reveni cu detalii!
UPDATE Ulterior publicării articolului, Claudiu Palaz ne-a solicitat să publicăm o completare a punctului de vedere- „Am cerut la Parchet să mi se comunice ordonanța pentru că am văzut publicat numele meu. Am adresă semnată de către procurorul general Gigi Ștefan, prin care mi se spune că nu mi se poate comunica ordonanța deoarece nu am calitate în dosar. mă întreb cum s-a dispus față de mine în acea ordonanță”, ne-a spus liderul PMP.
Claudiu Palaz nu a făcut însă nicio clarificare asupra problemelor de legalitate a construirii vilei familiei.
Cetățeanul TV