Un nou deces din cauza rujeolei – al 35-lea – s-a înregistrat în ultima săptămână, la Bra;ov, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.670, de la debutul epidemiei, în urmă cu un an, potrivit datelor anunţate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Persoana din Braşov care a murit din cauza rujeolei – o femeie – era asistentă medicală de la Spitalul de Pediatrie din oraş. Ea s-a îmbolnăvit în septembrie, dar boala a dus la complicaţii grave, ajungând la meningoencefalită rujeolică.
Femeia care a murit din cauza rujeolei era asistentă medicală la Spitalul de Pediatrie. Ea a făcut cea mai complicată formă de boală. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până vineri s-au înregistrat 9.670 de cazuri de rujeolă.
De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 35. Persoana decedată în ultima săptămână din cauza rujeolei este din Braşov.
Cele mai multe cazuri de deces – nouă – s-au înregistrat, de la debutul epidemiei, în judeţul Timiş, şase decese au fost în Arad, şapte în Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte un caz în Braşov, Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.
Boala s-a extins în 41 de judeţe, singurul fără niciun caz fiind judeţul Tulcea.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.
Cetățeanul TV