joi, octombrie 3, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCe taxe cresc din 2025: Anunţul specialiştilor

Ce taxe cresc din 2025: Anunţul specialiştilor

-

PSD anunță, într-un comunicat de presă, că după discuțiile cu sindicatele și patronatele s-a ajuns la concluzia ca nicio taxă să nu crească în 2025.

CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan aruncă BOMBA: PNL nu mai vrea să audă de PSD

Comunicatul nu vorbește însă despre modificările fiscale posibile din anii următori, în condițiile în care în spațiul public, liderii PSD au adus în discuție de mai multe ori posibilitatea trecerii la un sistem de impozitare progresivă. De asemenea, reducerea deficitului bugetar rămâne în continuare o problemă majoră pentru guvernul României.

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, la discuțiile cu sindicatele și patronatele s-a vorbit despre impozitul progresvi, astfel încât cei cu salarii mari să fie taxați mai mult. Comunicatul PSD face doar mențiunea că trebuie redusă „povara fiscala în special la nivelul salariaților cu venituri mici și medii”.

Concluzia consultărilor

„Concluzia comună a consultărilor dintre Partidul Social Democrat și reprezentanții patronatelor și sindicatelor este că România nu își permite creșteri de taxe în intervalul următor, iar soluțiile cele mai importante pentru susținerea economiei naționale trebuie să vizeze încurajarea muncii, creșterea productivității și reducerea poverii fiscale în special la nivelul salariaților cu venituri mici și medii”, se arată în comunicatul PSD.

„Soluțiile de guvernare pentru dezvoltarea economică și echilibrarea bugetară pe termen mediu și lung trebuie să pună accentul pe stimularea investițiilor și a activităților economice din România, concomitent cu întărirea disciplinei fiscale și creșterea gradului de conformare din partea contribuabililor”, susțin social democrații.

Sindicatele și patronatele vor trimite în perioada următoare propunerile scrise, care vor fi luate în considerare în elaborarea Programului de guvernare propus de PSD pentru legislatura 2025-2028.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Diana Şoşoacă şi-a depus candidatura la Prezidenţiale: Promite să aducă Diaspora acasă!

0
Diana Iovanovici-Şoşoacă, Preşedintele Partidului S.O.S. România, autointitulată unica forţă a patriotismului autentic şi singura apărătoare a poporului român, şI-a depus candidatura pentru Preşedinţia României la Biroul Electoral Central. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă spune că este asaltată de bărbaţi lucraţi la sală:...