vineri, septembrie 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalAdio, stat român! Și Justiția se va face în țara nostră de...

Adio, stat român! Și Justiția se va face în țara nostră de la UE

-

Statul român și-a transferat competențele sale, pas cu pas, către instituțiile europene. Dacă mai renunțăm și la moneda națională, LEUL, nu vom mai avea, ca stat, nicio posibilitate de a ne construi singuri, cât de cât, viitorul!

Decizia de astăzi a CJUE e criminală, în sensul că mai înfinge un cuțit în spatele statelor naționale din Uniunea Europeană,

Totul se va decide la Bruxelles, slugile care conduc statul român având singura obligație să implementeze orice aberație, fie ea total contra românilor, în legislația noastră!

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis joi că judecătorii naţionali trebuie să poată să nu urmeze o decizie a curţii lor constituţionale dacă această decizie contravine dreptului Uniunii Europene, iar într-o asemenea situaţie, judecătorii nu pot face obiectul unor sancţiuni disciplinare.

Dreptul Uniunii se opune legii unui stat membru”

În hotărârea pronunţată, joi, în cauza C-792/22 | Energotehnica, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene consideră că dreptul Uniunii se opune legii unui stat membru în temeiul căreia, potrivit curţii sale constituţionale, hotărârea judecătorească definitivă a unei instanţe de contencios administrativ privind un „accident de muncă” are autoritate de lucru judecat în faţa instanţei penale, dacă această lege împiedică rudele victimei să fie ascultate.

În data de 5 septembrie 2017, un electrician, angajat al companiei SC Energotehnica SRL din Sibiu, şi-a pierdut viaţa prin electrocutare în timpul unei intervenţii asupra unui corp de iluminat exterior, montat pe un stâlp de joasă tensiune, în cadrul unei exploataţii agricole. Incidentul a generat o serie de proceduri administrative şi judiciare complexe, ce au adus în discuţie atât răspunderea penală a persoanelor implicate, cât şi protecţia drepturilor lucrătorilor.

Instanţa de contencios administrativ sesizată cu litigiul a conchis că, în speţă, nu era vorba despre un „accident de muncă”. Ea a anulat sancţiunile administrative aplicate angajatorului. Potrivit unei legislaţii naţionale, astfel cum a fost interpretată de Curtea Constituţională a României, această hotărâre a instanţei de contencios administrativ împiedică instanţa penală să reexamineze aspectul dacă accidentul respectiv constituie un accident de muncă.

Tot Curtea de Apel Brașov…

În acest context, Curtea de Apel Braşov (România), deja celebră că vrea ca unii mai puțin drogați să aibă voie să conducă autovehicule pe drumurile publice,  solicită Curţii de Justiţie să se pronunţe cu privire la compatibilitatea acestei legi naţionale, astfel cum a fost interpretată de Curtea Constituţională a României, cu dreptul Uniunii privind securitatea lucrătorilor.

În hotărârea pronunţată astăzi, Curtea de Justiţie consideră că „dreptul Uniunii se opune legii unui stat membru în temeiul căreia, potrivit curţii sale constituţionale, hotărârea judecătorească definitivă a unei instanţe de contencios administrativ privind un „accident de muncă” are autoritate de lucru judecat în faţa instanţei penale, dacă această lege împiedică rudele victimei să fie ascultate”.

„Este de competenţa naţională să se stabilească procedurile pentru angajarea răspunderii angajatorului în cazul neîndeplinirii acestei obligaţii. Aceste proceduri nu pot însă împiedica exercitarea drepturilor conferite de dreptul Uniunii„, se mai arată în decizia CJUE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...