vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPe ce bugetari a pus ochii Ciolacu: Vor fi controlaţi!

Pe ce bugetari a pus ochii Ciolacu: Vor fi controlaţi!

-

Premierul Marcel Ciolacu anunță că se va modifica legislația privind guvernanța corporativă, vor fi eliminate excepțiile și se vor aplica reguli corporatiste în toate companiile de stat din industria de apărare, precum și în cazul RAAPPS.

CITEŞTE ŞI: Nicuşor Dan, luat la rost de Ciolacu: Sunt probleme mari!

„Aliniem azi legislația privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și îndeplinim astfel, integral, un jalon esențial din PNRR. Eliminăm toate excepțiile și aplicăm aceste reguli corporatiste inclusiv companiilor de stat din industria de apărare, precum și în cazul RAAPPS.”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce înseamnă guvernarea corporativă

Guvernanța corporativă este sistemul de reguli, practici și procese prin care o firmă este condusă și controlată. Ea implică echilibrarea intereselor diverselor părți implicate în activitatea unei companii, ca de exemplu acționarii, directorii executivi, clienții acesteia, furnizorii, finanțatorii, guvernul și comunitatea în care își desfășoară Activitatea. Guvernanța corporativă implică toate sferele de management, de la planuri de acțiuni și controale interne până la măsurarea performanței și transparența corporativă.

Consiliul de administrație reprezintă forța principală care influențează guvernanța corporativă. După cum arată sursa citată, o guvernanță corporativă care lasă de dorit poate pune sub semnul întrebării operațiunile unei companii și, în ultimă instanță, îi poate afecta profiturile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce se întâmplă cu vizele românilor pentru SUA

0
De zeci de ani se tot vorbește în spațiul public despre ridicarea vizelor, pentru ca românii, cetățeni ai unui stat cu calitatea de „partener strategic" al SUA, să poată călători simplificat în America. CITEŞTE ŞI: Orban îi cântă prohodul lui...