sâmbătă, octombrie 5, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăGuvernul pregătește un set de măsuri de sprijin pentru fermierii afectați de...

Guvernul pregătește un set de măsuri de sprijin pentru fermierii afectați de secetă

-

Premierul Marcel Ciolacu anunță că Guvernul pregătește o serie de măsuri pentru fermierii afectați de secetă.

„Începem să avem o imagine clară asupra nivelului pagubelor din agricultură și a măsurilor de sprijin cu care să intervenim. Avem deja propuneri solide din partea mediului financiar-bancar, iar săptămâna viitoare ministrul Barbu va veni în Guvern să discutăm primul set de măsuri pentru a-i ajuta pe fermierii noștri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit ministrului Agriculturii, Florin Barbu, seceta excesivă a afectat peste două milioane de hectare de culturi.

„Vorbim aici de culturi de toamnă, dar şi de culturi de primăvară. Chiar ieri am avut o întâlnire cu fermierii dintr-un judeţ afectat de secetă, judeţul Olt, şi vreau să spun că Ministerul Agriculturii şi Guvernul, în momentul de faţă, sunt foarte aproape de ei, pentru a trece peste această perioadă grea. Singura soluţie prin care fermierii vor putea să continue această activitate şi vor putea să însămânţeze anul agricol următor este să venim cu partea economică şi cu sprijin pentru a diminua pierderile pe care le-au avut. Bineînţeles, trebuie să aibă resursele financiare astfel încât să poată însămânţa culturile de toamnă”, a declarat Florin Barbu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ciolacu şi-a depus candidatura pentru Cotroceni:„Planul pentru România este bazat pe cinci priorități naționale”

0
Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a depus sâmbătă candidatura la președinția României fiind convins că România are nevoie de o schimbare. „A venit timpul să privim cu echilibru și responsabilitate această demnitate în statul român”, a spus liderul PSD. „Vin în...