luni, septembrie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăFostul ministru Monica Iacob Ridzi, reabilitată de instanţa supremă

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi, reabilitată de instanţa supremă

-

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

CITEŞTE ŞI: Claudiu Năsui stă pe averea de 100 de milioane de euro a familiei, făcută în combinație cu Securitatea. De la #Fărăpenali, la #Fărărușine

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a judecat cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi. Ea și-a ispășit pedeapsa și a cerut ca întreaga condamnare să-i fie ștearsă din cazierul judiciar. Instanța a aprobat marți cererea.

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de persoana condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Iacob Ridzi Monica Maria cu privire la condamnarea de 5 (cinci) ani închisoare dispusă prin sentinţa penală nr.73 din 27 ianuarie 2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr.3721/1/2011, definitivă prin decizia penală nr. 24 din 16 februarie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2616/1/2014. (…) Încetează decăderile, interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare”, scrie în decizia pronunțată marți.

Condamnată în 2015

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în anul 2015. Ea a fost judecată în dosarul „2 Mai” despre evenimentul organizat de Ministerul Turismului în anul 2009, de Ziua Națională a Tineretului. Procurorii au acuzat-o că a adus un prejudiciu ministerului prin plata către unele companii preferențiale a unor servicii fictive. Monica Iacob Ridzi a stat în închisoare 2 ani și 8 luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tone de alimente și apă de la rezervele statului pentru sinistrații din județul Galați

0
Din ordinul premierului Marcel Ciolacu, din rezervele statului, au fost alocate 214 tone de alimente și peste 200.000 de litri de apă pentru zonele afectate de inundații. „Apă: 210.000 de litri au ajuns în județul Galați, aproximativ 150.000 de litri...