sâmbătă, septembrie 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaEste organizată o nouă episcopie română cu sediul în Londra

Este organizată o nouă episcopie română cu sediul în Londra

-

Adunarea Eparhială constitutivă a Episcopiei Ortodoxe Române a Marii Britanii s-a întrunit, luni, în Londra.

 Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, având ca moderator pe preotul Patriciu Vlaicu, consilier canonic.

În conformitate cu articolul 25 din Statutul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM), din Adunarea Eparhială constitutivă fac parte protoiereii, clericii eparhiei,  precum și câte doi delegați mireni din fiecare parohie – în total, 175 de delegați clerici și mireni din Marea Britanie.

În cadrul Adunării Eparhiale constitutive a fost ales Consiliul Eparhial și au fost prezentate etapele organizării Episcopiei Ortodoxe Române a Marii Britanii. De asemenea, au fost discutate diverse aspecte pastoral-misionare cu care se confruntă preoții și s-au explorat posibile soluții, transmit reprezentanții MOREOM, într-un comunicat remis Basilica.ro.

Evenimentul a avut loc la biserica parohiei „Sfântul Gheorghe” din Enfield, în nordul Londrei.

Lăcașul de cult din Enfield a fost achiziționat la sfârșitul anului trecut, prin mobilizarea parohiei, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte și al Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni. Întregul ansamblu ecleziastic de la Enfield se află într-un amplu program de reabilitare și reconfigurare.

Odată finalizate lucrările, biserica parohiei „Sfântul Gheorghe” va îndeplini și rolul de catedrală pentru Episcopia Ortodoxă Română a Marii Britanii.

Înființarea noii eparhii a fost aprobată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române la finalul lunii februarie. Tot atunci s-a decis înființarea Episcopiei Irlandei și Islandei, cu sediul la Dublin, ambele sub jurisidicția MOREOM.

În Marea Britanie trăiesc peste un milion de români care au în acest moment 63 de parohii, filii și misiuni ortodoxe, precum și trei mănăstiri, potrivit basilica.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...