Primarul Capitalei Nicușor Dan perseverează pe bani publici. A pierdut al șaptelea proces la rând din „războiul autorizațiilor de construire” de la sectorul 2.
Edilul a angajat mai multe case de avocatură, pe banii bucureștenilor, pentru a deschide zeci de procese în care a cerut desființarea unor autorizații de construire emise de Primăria Sectorului 2, pe motiv că ar fi ilegale. Asta cu toate că nu are nicio calitate procesuală. În toate cele șapte procese pierdute, judecătorii au invocat exact acest temei legal. Cu toate acestea, primarul Nicușor Dan merge înainte cu alte zeci de procese. Că doar nu plătește avocații din buzunarul lui!
Pe 7 februarie 2024, Nicușor Dan a ajuns, din nou, în fața judecătorilor de la Tribunalul București, pe rol aflându-se cererea acestuia de anulare a unei alte autorizații de construire emise de Radu Mihaiu, primarul Sectorul 2 – AC nr. 437 / 13.10.2022.
Instanța a respins acțiunea lui Nicușor Dan „în integralitate” pentru că nu are calitate procesuală activă.
Mai mult, Nicușor Dan și Municipiul București trebuie să plătească și cheltuieli de judecată în valoare de 10.000 de lei către ONE FLOREASCA TOWERS S.R.L.
„Tip solutie: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesuale active a reclamanților. Respinge acțiunea în integralitate, ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activă”, au decis judecătorii de la Tribunalul București.
Radu Dinulescu: „Tentative evidente de încălcare a principiilor statului de drept”
Avocatul Radu Dinulescu – în exclusivitate pentru Gândul – avertizează că acest demers juridic al lui Nicușor Dan nu reprezintă altceva decât „tentative evidente de încălcare a principiilor statului de drept”.
Din păcate, mai spunea acesta „hemoragia de bani publici” nu se mai oprește.
„Este a șaptea înfrângere a lui Nicușor Dan, dar trebuie să remarcăm un lucru. Nu se mai oprește hemoragia de bani publici și, mai ales, această ofensivă îngrozitoare pe care primarul general o face împotriva drepturilor fundamentale ale omului, și aici mă refer strict la dreptul de proprietate și la dreptul de a face comerț liber în România. Avem de-a face cu două acțiuni. Ambele duc către încălcarea principiilor unui stat de drept”, spune avocatul Radu Dinulescu.
Cetățeanul TV