Procurorii DNA au anunțat că l-au reținut pe directorul Romarm, Gabriel Țuţu în dosarul lui Victor Piţurcă. CV-ul lui Țuțu arată un traseu educațional și profesional fulminant, de la agent de poliție cu școala de la Câmpina, la ofițer SRI cu facultate, master și cursuri la Institutul Diplomatic.
El a fost agent de poliție, subofițer de patrulă, după ce a absolvit Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina, promoția 1996. Țuțu a fost repartizat la Galați, unde s-a înscris la Facultatea de Drept a Universității Danubius, pe care a absolvit-o, în 2001.
Tot în 2001, îl regăsim pe Țuțu demisionar din Poliția Română, dar angajat ca paznic șef la firma Securent SA, care asigura paza Combinatului Siderurgic Arcelor Mittal Steel Galați.
Din 2003, Țuțu se angajează la Serviciul Român de Informații, unde lucrează până în anul 2011, ca șef al Departamentului de Combatere a Amenințărilor Cibernetice, în Sectorul de Apărare a Constituției.
S-a plimbat pe la ministere
Cât timp a fost ofițer în SRI, Țuțu a mai urmat și alte cursuri post universitare, la Colegiul Național de Apărare, unde a prezentat o teză despre criza economică și riscurile financiare la adresa siguranței naționale, dar și la Instititul Diplomatic Român, unde s-a pregătit în domeniul relațiilor internaționale.
Din 2011, când a plecat din SRI, și până în 2012, Gabriel Țuțu a fost șeful unui departament din Ministerul Comunicațiilor. De aici a fost transferat la Ministerul Dezvoltării Regionale și al Turismului, unde a fost auditor național pentru evaluarea proiectelor europene.
La finalul anului 2013, Țuțu a părăsit munca la stat și a lucrat în privat la o firmă care oferă servicii de securitate. Din 2019 era şeful Romarm.
Cetățeanul TV