Vernisajul Vinului Moldovenesc la București

Vernisajul Vinului Moldovenesc reunește, în premieră în București, reunește, pe 29 și 30 octombrie, 42 de crame notorii și mici producători din Republica Moldova, cum ar fi Vinăria Chateau Purcari, Cricova, Fabrica de Vinuri Slobozia Mare, Barză Albă, Rădăcini Wines, Mileștii Mici, Chateau Vartely, Castel Mimi, Vinuri de Comrat, Vinăria Hâncești, Maurt sau Sălcuța Winery.

Jumătate dintre participanți la Vernisajul Vinului Moldovenesc sunt noi pentru piața locală, iar în cadrul expoziției vor exista și o mulțime de lansări, pe care cei care iau parte la eveniment sunt invitați să le descopere.

Prețurile vinurilor încep de la 1,7 euro și ajung până la 30 euro.

„Ne bucurăm nespus că acest eveniment de tradiție pentru noi, dedicat pasionaților de vin de pretutindeni, are loc pentru prima dată în București. Vinul moldovenesc este extrem de apreciat de consumatorii din România, pe care îi așteptăm cu mult drag să deguste și să savureze o selecție de top, aleasă special pentru această ediție. Cele mai bune crame din Republica Moldova și-au pregătit vedetele savuroase și aromate, gata de a fi descoperite”, a declarat Elizaveta Breahnă, Director Interimar Oficiul Național al Viei și Vinului

Biletele pentru Vernisajul Vinului Moldovenesc se pot achiziționa online de pe MyConnector.ro, bilete.ro și rețeaua iabilet.ro sau direct de la intrare.

Accesul este permis doar persoanelor de peste 18 ani, iar prețul biletului pentru o zi este de 60 de lei și include 10 degustări, în timp ce prețul unui abonament pentru cele două zile este de 100 de lei, cu 20 de degustări incluse.

Vernisajul Vinului Moldovenesc, locul și data

Evenimentul se desfășoară în intervalul orar 12:00-20:00, la NORD Events Center, strada George Constantinescu 2-4.

România, principala destinație la export Vinurile moldovenești ocupă o cotă de piață în România a vinurilor importate de peste 25%, iar acest procent este estimat a crește cu circa 4% anual, România fiind principala țară de desfacere pentru vinurile din Republica Moldova. Următoarele două țări în care ajung cele mai mari volume de vin moldovenesc sunt Polonia și Federația Rusă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.