vineri, noiembrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalEXCLUSIV. Dovada că CFR SA a obținut ilegal proprietatea complexului Astoria de...

EXCLUSIV. Dovada că CFR SA a obținut ilegal proprietatea complexului Astoria de la Snagov! Adevăratul proprietar e Capitala, dar funcționarii „nu găsesc” actele! Complexul de 23 de hectare va fi valorificat către clientela politică.

-

Snagov
Cele 23 de hectare de pe malul Lacului Snagov au aprins poftele clientelei politice

„Cetățeanul” vă prezintă, în exclusivitate, dovezile FALSULUI făcut de Compania Națională Căile Ferate, prin care a devenit, ilegal, proprietar al complexului Astoria de pe malul Lacului Snagov. CFR SA a ascuns documentele despre adevăratul proprietar al bazei și, folosindu-se de acte ilegale, i-a determinat pe judecători să hotărască înscrierea în Cartea Funciară în dauna adevăratului proprietar.

Surse din cadrul CFR ne-au dezvăluit că manevra are drept scop înstrăinarea sau închirierea bunurilor din complexul Astoria, la prețuri de chilipir, către clientela politică, după ce complexul va fi transferat la RA-APPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat).
„Cetățeanul” a intrat în posesia documentelor care dovedesc că adevăratul proprietar al complexului Astoria este municipiul București, care l-a împrumutat CFR pentru 60 de ani și pe care Căile Ferate SA a „uitat” să îl mai înapoieze Primăriei Capitalei.
Complexul este perla Lacului Snagov, are un teren, împădurit, de 23 de hectare, pe care sunt construite un hotel, mai multe vile, căsuțe, patru terenuri de tenis, unul de golf, o piscină și alte câteva imobile pe care au pus ochii mafia imobiliară și afaceriștii care au ocupat, de ani bani, malurile lacului „de fițe”.

Contractul care dovedește falsul făcut de CFR

Snagov
EXCLUSIV – Contractul care dovedește că proprietarul complexului de pe malul Lacului Snagov este Primăria București, iar CFR e doar un chiriaș

Prezentăm documentul care dovedește că proprietarul complexului Astoria este municipiul București și că CFR SA este doar un chiriaș care a dobândit proprietatea înșelându-i pe judecătorii de la Buftea.

Pe 9 aprilie 1948, viceprimarul Constantin Doncea a semnat un contract cu Regia Autonomă CFR, reprezentată de Kivu Stoica, prin care cedează, gratuit, folosința terenului complexului de la Snagov. Contractul era valabil pe 30 de ani, cu drept de prelungire pentru încă 30 de ani. La sfârșitul celor 60 de ani, Bucureștiul urma să-și recapete folosința complexului iar „lucrările și amenajările executate pe terenul de mai sus arătat rămân în proprietatea Primăriei Municipiului București, fără niciun drept de despăgubire”. Termenul s-a împlinit în 2008, dar Capitala nu a făcut niciun demers pentru a mai intra în posesia complexului Astoria.
Actul dovedește, fără putință de tăgadă, spun specialiștii în drept consultați de „Cetățeanul”, că Bucureștiul este adevăratul proprietar al terenului, dar și a clădirilor din Snagov. „Indiferent ce acte a mai putut da ulterior conducerea comunistă din 1948 încoace, acestea nu puteau viza decât folosința terenului trecut în proprietatea statului, nicidecum dreptul de proprietate asupra acestuia”, ne-au explicat specialiștii. Bucureștiul prin Primăria generală, este proprietarul de drept al complexului de pe malul Lacului Snagov. Acest fapt a fost ascuns de CFR, la procesul din 2013, unde solicitarea sa de intabulare a complexului Astoria s-a judecat, de către magistrații de la Buftea, în contradictoriu cu … Prefectura Ilfov.

Primăria Capitalei „nu găsește” contractul iar CFR e pe punctul să intabuleze terenul

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu
Snagov
In timp ce Primăria București „caută” actele de proprietate, CFR „legalizează” japca

Reporterii „Cetățeanul” au întrebat, oficial, Primăria Generală, dacă au cunoștință despre această situație:

1. Confirmați că Municipiul Bucuresti este proprietarul de drept al bazei de agrement Complex turistic Snagov (cca 23 ha – teren și constructii)?
2. Aveți cunoștință de contractul 152/1948, prin care municipiul Bucuresti a cedat gratuit terenul, către Regia Autonomă CFR, pentru 30 de ani, cu drept de prelungire pentru încă 30 de ani?
3. CFR SA urmează să-și intabuleze dreptul de proprietate asupra terenului din Snagov. Veți face opoziție la aceasta?

Răspunsul a fost stupefiant – oficialii Primăriei ne-au spus că nu găsesc contractul la care am făcut referire, nici la Direcția Patrimoniu, nici la cea juridică. Acum, după ce am făcut public acest contract, solicităm Primăriei să împiedice prăduirea complexului în favoarea clientelei politice și să acționeze, cât mai este timp, pentru recuperarea proprietății, în beneficiul oamenilor de rând.

Surse din cadrul Ministerului Transporturilor ne-au dezvăluit că este doar o chestiune de zile până ce Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ilfov așa cum a fost obligat de Tribunalul Ilfov.

Mutarea la RA-APPS, ca și făcută

Snagov
OCPI Ilfov, obligat de judecătorii de la Buftea să intabuileze terenul în favoarea CFR SA

La Snagov, unde clădirile din complex sunt deținute de Societatea Feroviară de Turism (SFT), societate în insolvență, aflată, de mai bine de cinci ani, sub lupa DNA, pentru un prejudiciu uriaș, legat chiar de această bază. Acolo, lumea știe deja că proprietatea asupra terenului a fiost „câștigată în instanță de CFR SA și că întregul complex Astoria va intra în proprietatea Regiei Autonome-Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

Surse avizate din SFT ne-au spus că Mihai Niculae, în prezent director coordonator al Hotelului Triumf, aflat în patrimoniul RA-APPS, fost angajat la Complexul Astoria Snagov, și Emil Ioniță, în prezent tot la RA-APPS și fost șef al complexului Astoria Snagov merg tot mai des pe la Complexul din Snagov. Ei ar participa și la întocmirea documentației care va sta la baza trecerii Complexului Astoria Snagov în administrarea RA-APPS, după ce CFR SA va intabula terenul. Fapt întărit și de Dan Șova, în aprilie 2014, pe când era ministrul transporturilor: „Complexul turistic de la Snagov vrem să-l trecem la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat. CFR nu se ocupă cu turismul”.

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...